Výsledky 1 až 25 z 121

Téma: Jakou zvukovku ?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou zvukovku ?

Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
    shapet: zajimave, diky! Jeste k tomu jitteru, na internetu se vedou sahodlouhe "audiofilske" diskuse o tom, kdo jeho vliv slysi a kdo ne... Osobne jsem jeho vliv nikdy nezaznamenal, ....
    Jitter existuje, zmerim jej, eliminuji .... ale neslysim rozdil.
    Temer vsechny zvukovky se dostavaji pod 50 ms PLL, ty opravdu profi kousky maji "Ultra-low jitter clock subsystem: < 1ns in PLL mode (44.1kHz, Opt. S/PDIF Sync)". Neni to to samy, nicmene toto ovlivnuje vysledny zvuk nejvice.
    Na audiofilskem zarizeni zacinajici Amplifier Pharao SQF (20 pentode/triode, 10Hz - 120 kHz), pres "tvorivou cast" z michacky, karty R.M.E. AES 32 a UAD DSP - az po vystup na referencni Anthony Gallo Acoustics(34Hz - 35kHz) --- jsem nikdy nepoznal domrseny zvuk vlivem jitteru, i kdyz mi analyzatory v programech nemilosrdne odhalily, ze tam je.

Vic mi vadil ten nestastny DC offset, nahrany na Xonaru Essence STX.

S jitterem zapasim jej ve Steinbergu, propojenim dvou (a vice) PC pres LAN a vyuzitim jeho potencialu pri natahovani pluginu. Tam uz slyset je, ale to neni typicke pouziti reprodukcniho retezce.

Pritom sluch evidentne mam vporadku , housle i el.kytaru ovladnu dobre a pri poslednich nahravkach symfonickeho orchestru jsem eliminoval tretiho houslistu kvuli naprosto spatne hre (pozdni nastup, pulton vys apod.) - jenze to byl syn sefa e.t.c. Takze jsem ho pri michani "vynechal".
    Co tim chci rici - asi nekdo tento jev vnima, nekdo si jen namlouva, ze jej vnima, ale subjektivita je malo. Tohle odhali jen zaznam a jeho rozbor s korekci.
    Pro jitter existuji funkce k eliminaci, stejne jako pro DC offset vyse popsany.
    Naposledy upravil shapet; 01.05.2009 v 02:44. Důvod: corr

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou profi. zvukovku? ( externi )
    Založil honzAK v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 02.08.2006, 14:36
  2. jakou zvukovku do 700Kc??
    Založil Ogre v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.05.2004, 13:56
  3. Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.05.2004, 19:37
  4. Odpovědí: 3