Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: VirtualBox - nemohu ani pingnout virtualni XP

Standardní VirtualBox - nemohu ani pingnout virtualni XP

Mám Win XP SP3 ve VirtualBoxu 2.2.0 se síťovou kartou nastavenou na Host-only networking (Síť pouze z hostem) a nedaří se mi připojit k čemukoliv ve virt. XP. Vím, že ve verzi 2.2.0 jsou nějaké problémy, například nefunguje DHCP při NAT (je nutné IP zadat ručně), ale ja dvou kompech mi to funguje.

Hostitelský systém
    Síťovka: VirtualBox Host-Only Network
    IP: 192.168.56.101
    Firewall: komplet vypnut

Virtuální systém
    Typ síťové karty: PCnet Fast III
    IP: 192.168.56.102
    Firewall: komplet vypnut

Z virtuálního systému se lze připojit do hostitelského normálně, ping odpovídá, ale opačně to nejde - ani ping. Zkoušel jsem ty IP měnit a nastavovat ručné, bez efektu. Dá se s tím něco dělat?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní Re: VirtualBox - nemohu ani pingnout virtualni XP

Neupgradoval jsi na novou verzi virtualboxu? mam dojem ze zmenili nazvoslovi u siti. Zkus "bridged network" a vybrat sitovku se kterou ma virtual pracovat.

Aspon me to takle funguje - viz screenshot.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

Upgradoval, mam verzi 2.2.0. V teto verzi je prave ta novinka Host-only networking, kterou potřebuju.

Zkusil jsem ten bridged network, bohuzel ho nemuzu zvolit, protoze no bridged network is selected.

Dale jsem si znovu přečetl manuál, tohle je právě to co potřebuju, na jiném kompu mi to funguje, nastavení je identické.

6.7 Host-only networking
    Host-only networking is another networking mode that was added with version 2.2
    of VirtualBox. It can be thought of as a hybrid between the bridged and internal
    networking modes: like with bridged networking, the virtual machines can talk to
    each other and the host as if they were connected through a physical ethernet switch.
    Like with internal networking however, a physical networking interface need not be
    present, and the virtual machines cannot talk to the world outside the host since they
    are not connected to a physical networking interface.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

tak potom jsem mel jeste jeden problem, ze mi virtual box prestal nabizet sitovku na vyber, pomohl reinstal virtualboxu.
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

Odinstalace a nová instalace virtualboxu nepomohla. Sice mi ted to bridged network jde vybrat, avsak vytouzeneho cile s tim nedosahnu. Nejaky napad?

Dnes vyšla nová verze 2.2.2, bohužel problém stále přetrvává.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s instalaci XP na 160GB Maxtor (uz mi z toho hrabe)
    Založil BDs v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.06.2004, 21:45
  2. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.09.2003, 09:42
  3. WIN XP boot.ini change
    Založil Tomas Ruzicka v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 28.08.2003, 07:52
  4. Dual boot -XP a Win98-písmena disků problém- jak změnit?
    Založil Murdoc v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 28.05.2003, 22:43
  5. Rozbity XP... a Linux
    Založil Nikes v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.04.2003, 23:15

Pravidla přispívání