Je to několik let, kdy sem mohl sám a v okolí dlouhodobě porovnávat 4 různé nabíječky, starší celkem drahý a inteligentní voltcraft, dvě levnější a taky inteligentní minwy (dva modely, každý stál určitě přes 500 Kč), ty určitě nějakou inteligenci (dU/dT) měli a pak jednu nějakou noname, značku si nepamatuju, nějakej rychlošit, byla v sadě s nějakými bateriemi a strkala se rovnou celá do zásuvky.
Tenkrát sem s tím zkoumáním byl dost otravný (ne všechny nabíječky byly moje)
V rychlošitu odcházely baterie trochu dřív, ale u zbylých nebyl pozorovatelný rozdíl ani ve výdrži ani v životnosti. V tom mě minwa, jakýsi luxus pro chudé překvapila. Z toho pohledu se mi ta péče o baterky v lepší nabíječce nijak extra neprojevila.
Ale abych jen nebagatelizoval. Cena/výkon byla z mého pohledu nejlepší minwa, ale taky ani jedna z nich to nebyla vyloženě tupá nabíječka za pár korun.
Od té doby už to s těmi nabíječkami tolik neprožívám, trochu inteligence od nich čekám, takže úplně nejlevnější bych pro svůj pocit nekoupil, ale vyloženě drahé kousky mi za to nestojí. Možná se k baterkám chovám nějak automaticky slušně, ale neřeším to.
Na nabíječce záleží, ale nesmí se to přeceňovat a pro spoustu obyčejných uživatelů je to v podstatě fuk...
Střední cesta bude zlatá... a tak obvykle dávám radu, kup MW za 500.![]()