Myslím, že tohle ti těžko někdo věrohodně řekne. E-3 je v highlights nepochybně "o něco" slabší než většina APS-C pravděpodobně včetně A700 (to je další kámen úrazu, že tyhle kejkle jsem s A700 nezkoušel), naopak silnější v shadows. Je to hodně o expozici (člověk) a o tom, jak dobré měření má který foťák (E-3 má imho opravdu přesné měření s tendencí spíš lehce podexponovávat, což to trochu "řeší"). Pokud bys nad tímhle fakt uvažoval, tak doporučuji si to sám odzkoušet. Osobně s přepaly nemám problémy a pokud už ano, tak je to obvykle celé špatně a je to přepal jako kráva, který by nějak významně mohlo pořešit něco jako D3/D700, které mají výrazně větši prostor pro čachry s DR v RAWu.

Pomoct ti můžu tak v tom, že když mi pošleš RAW s přepaly z A700, tak se na to mrknu a zkusím ti nafotit nějaký ekvivalent z E-3, aby sis to zkusil sám, nic lepšího mě nenapadá.

Jinak E-3 s 12-60 je bez diskuze, ta 70-300 je s ohledem na cenu velmi dobré sklo, na druhou stranu jsou u Olyho lepší a konstrukcí i optikou s E-3 a 12-60 tak úplně nehraje, ale tak to víš.

Ještě k těm přepalům - ono samozřejmě záleží i na konvertoru a konkrétní konverzi, docela zajímavý (ale ne extra vypovídající) article k tomu měl nedávno Wrotniak: http://www.wrotniak.net/photo/43/e30-hirec.html