Aplikace od Kerio Technologies jsou experty na vysokou zátěž CPU.
AdBlockPlus ve FF je imho nejrychlejší a jak psal Jezevec s centrální distribucí filtrů (přes www server) naprosto dokonalé řešení.
Aplikace od Kerio Technologies jsou experty na vysokou zátěž CPU.
AdBlockPlus ve FF je imho nejrychlejší a jak psal Jezevec s centrální distribucí filtrů (přes www server) naprosto dokonalé řešení.
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.
Vyšší zátěž zatím nevadí. Na serveru (původně jen fileserver) běží jen toto + vmserver s XP (dualcore, 4GB ram).
AdBlockPlus ve FF je možná dobré řešení pro ty, co FF používají. Na naší minisíti nikdo takový není![]()
Petr Kočandrle
Jinak záložní řešení mám privoxy. Žel jeho nevýhoda (pro mě) je textová konfigurace..
Petr Kočandrle
koukal jsi na ten softik od bluecoatu?
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
Jo koukal. Vypadá dobře, má akorát jednu "drobnou" vadu - nedá se použít jako proxy server. Funguje jen na lokální stanici, což je pro mě nepoužitelné..
Anebo jsem se přehlídl?
Petr Kočandrle
Tak prozatím je situace taková, že když se povypínají všechny featury, je KWF docela použitelné (ovšem jen jako proxy a na virtualizovaných w2003s. Jinak sráží výkon sítě cca na třetinu).
Obecně pro ty, co se zajímají: placená řešení jsou celkem fajn (např allegrosurf, myproxy). Bohužel jsou také pro domácí použití vcelku drahá.
Free řešení (squid, proxy+ atd) jsou sice dobře funkční, nicméně konfigurace texťáků vč. skriptování v perlu..to moc nemusím. Ještě jsem koukal na externí webové GUI konfigurátory pro squid, ale všechno to jsou hodně staré projekty.
Ví snad někdo o nějakém fukčním free GUI pro squid? Případně nějaká další alernativa? Zajímají mě systémy blokování reklam ala opera (tedy absolutní odkazy, slova typu *reklama* apod). Jen šmarja né perl, regulární výrazy a podobně![]()
Petr Kočandrle
Dyk to tu mas napsany, FF + Adblock + centralni ulozeni filtru (nekdo je musi nadefinovat). Ovsem je to omezeno pouze na FF narozdil od proxy.
Jinak se bud vzdas $ nebo naucis ty regularni vyrazy.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)