Mam jeste dva dotazy ke slozitejsim funkcim v Excelu 2007.
Nejprve krátké vysvětlení k připojeným 2 listům.
List Hrudník obsahuje m.j. seznam cviků na hrudník a statistické údaje za leden. Moje dva dotazy se týkají sloupce J a K (vysvětlím pod jednotlivými dotazy).
List Trénink_LEDEN obsahuje odcvičený trénink v konkrétní den. Na připojeném screenshotu je trénink 8. ledna 2009, který končí řádkem "Součet za trénink" a hned potom následuje tabulka s dalším tréninkem další den. Těchto tabulek následuje za sebou tolik, kolik bylo v lednu tréninků. Všechny tabulky každého tréninku v daném měsíci mají stejnou velikost a strukturu, tzn. 29 řádků a 27 sloupců (A až AA)
DOTAZ 1)
Výsledek se má zapsat do buňky J8 na listu Hrudník.
Jedná se o informaci o cviku hb06 (řádek 8 na listu Hrudník).
Konkrétně: s jakou nejvyšší hmotností jsem odcvičil cvik hb06 v lednu.
Buňka J8 znamená: Na listu Trénink_LEDEN ve sloupci H najdi všechny výskyty cviku hb06; v řádcích, kde se cvik hb06 nachází, porovnej příslušné hodnoty ve sloupci Y a do buňky J8 na listu Hrudník zapiš nejvyšší z nich (tzn. nejvyšší hodnotu sloupce Y pro cvik hb06 za celý leden).
DOTAZ 2)
Výsledek se má zapsat do buňky K8 na listu Hrudník.
Jedná se rovněž o informaci o cviku hb06 (řádek 8 na listu Hrudník).
Konkrétně: s jakým nejvyšším počtem opakování jsem odcvičil v lednu cvik
hb06 s nejvyšší hmotností (tedy s hmotností v buňce J8 ).
Buňka K8 znamená: Na listu Trénink_LEDEN ve sloupci H najdi všechny výskyty cviku hb06; v řádcích, kde se cvik hb06 nachází, najdi ve sloupci Y všechny nejvyšší hodnoty; na příslušných řádcích porovnej hodnoty ve sloupci Z a do buňky K8 na listu Hrudník zapiš nejvyšší z nich (tzn. nejvyšší hodnotu sloupce Z ze všech nejvyšších hodnot ve slouci Y pro cvik hb06 za celý leden).
Bude-li třeba informaci nějak doplnit, dejte vědět.
Diky předem za jakoukoli pomoc, která mě přivede k cíli.
yon-gr