Plachtenice je mnamkova!
Plachtenice je mnamkova!
Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde na blízku svítí světlo.
PHOENIX II || C2Q Q9300@3225MHz || Gigabyte P35-DS4 2.0 || 4GB DDR2 A-Data EE 1066 || Gigabyte GTX560 1GB || Intel SSD 320 40GB + WD 250GB || 24" HP LP2465
NAS cube || INTEL D510MO Mount Olive || 1GB DDR2 ZEPPELIN 800 || Samsung EcoGreen 1TB RAID 1 + WD 640GB
ThinkPad X60s || CoreDuo L2400@1,66GHz || 2GB DDR2 || 80GB SSD Intel X25-M || 12" XGA || Patriot X-Porter 200x 16GB
Canon EOS 1D Mark II || 16-35/2,8L || 50/1,8 || 70-200/2,8L IS || SpeedLight 580EX II || http://www.jakubgeier.com
Tak po nejakej dobe som sa dokopal k dalsim par z Londyna.
![]()
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Vidim, ze posledne nezaujali...
![]()
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Mně zaujala druhá, ta je IMHO výborná, naopak mně vůbec nezaujala poslední.
Veverka je k sežrání, jen škoda ocasu.
-- under construction --
Dik. Co ma s vocasem? Myslis ten strom v pozadi?
Naposledy upravil PiT; 31.08.2008 v 17:37.
Ty nocni fotky jsou skvely! Cim je to foceny? Exif neni prilozenej. A co post processing, upravoval jsi nejak barvy?
Jester:
Fotky su len vyvolane, pripadne niektore zrezane, farby neupravovane (iba levels tzn. jas + kontrast a jemne prisaturovane), fotene po zapade slnka.
Prve tri nocne su fotene Sigmou 10-20, posledna nocna a veverica EF 70-200/2.8 IS.
[edit]
Inak, necakal som to, ale zachytit a spravne zaostrit vevericu je o dost tazsie ako letiaceho vtaka.
Naposledy upravil PiT; 31.08.2008 v 21:54.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Tak po dlhsej dobe opat nejake turisticke cvaky... Tentokrat z kompaktu...
Ta vinetacia vyliezla pri autokontraste a dosaturovani sama (a paci sa mi tam)Vertikalne su len zrezane z 4:3 na 3:2 a horizontalne su zlepene vzdy z dvoch zaberov na sirku.
- Z těch nočních Londýnských se mi líbí nejvíc taky ta druhá, ta je super.
Třetí na mě působí trochu chaoticky, je tam toho moc a všechno to splývá dohromady.
- Veverka je fajn, musela přijít fakt blízkoMi zase na jejím ocasu vadí ten strom v pozdadí. To, že je mimo DOF neva. Vůbec vyfotit něco takového je docela úspěch.
- A z těch zimních to je u mně určitě třetí (možná bych posunul záběr více do leva). Druhá taky není špatná (ta by se mi zase líbila širokáčem). Čtvrtá mi zase nic neříká.
. . . if you dont live for something you will die for nothing
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II
Zopar z vyletu do okolia Terchovej.
![]()
1 a 3 se mi líbí barevně, ale kompozičně jako by mi něco chybělo, druhou mi kazí to světlo , vypadá tam jako chyba a ne úmysl. (ale ono se lehčeji kibicuje než fotí ...)
CHB:
Vdaka. Skus byt konkretnejsi co chyba, pretoze prave u prvej a tretej som s kompoziciou spokojny (so svetlom a zazelenanim porastu uz pomenej).
Ohladom svetla na druhej nie je o com, je to fotene v protisvetle (je to Velky rozsutec foteny z Maleho rozsutca).
Vsetky zabery su inak na 10mm (16mm ekv) s tym, ze druha su 3 na sirku zlepene do panoramy.
[edit]
Firuz:
Ta druha zimna su dva 28mm ekv. zabery zlepene, takze to "sirokacom" fotene je.
Naposledy upravil PiT; 14.04.2009 v 00:35.
První na mě působí dobře, trochu jako docela stará fotka (asi ty barvy). Vypadá "přírodně", divoce a jediné, co mi vadí a dost to té fotce ubírá, jsou větve v popředí v levém horním rohu.
Druhá je podle mého kompozičně výborná. Složité podmínky a expozice, imho tam chybí ND přechoďák, také těch slunečních paprsků tam mělo být víc, nebo vůbec (asi ne nejlepší moment).
Třetí se mi taky líbí barevně (všechny kanály na fotce), moment dobrý a expozice fajn, ale souhlas s CHB - je to z důvodu velké prázdné plochy v popředí. Kdyby tam byl kámen, kytka, cokoliv, dopadlo by to jinak, protože té fotce jinak nic nechybí. Záměrně říkám, kdyby tam něco bylo, ono zjevně nebylo, zkusil bych teď oříznout spodní cca 1/6 fotky, co to udělá.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
Mně se líbí podle toho, jak jsou seřazené. Jednička je imho nejlepší. Barevně, kompozičně. Má docela prostor. 10-20?
Na dvojce to asi bude ten jasový rozdíl mezi horou a nebem. Stromy jsou až moc tmavé. Nevím, jestli používáš RAW, možná by to z něj šlo dostat(?) Ale i tak líbí.
Na trojce mi vadí kompozice. Je až moc symetrická a tahne oči doprostřed.
Každopádně zlaté Slovensko - byl jsem teď tři dny ve Středohoří a po celé tři dny byl takový opar, že se krajina nedala fotit vůbec. Z bližších hor byly jen siluety a ty vzdálenější nebyly vidět vůbec![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
jan555:
Vdaka za konstruktivnu kritiku, cenim si toho.
Prechodaky mam objednane k meninam, len som zvedavy ci nebude vidiet drziak na 10mm, ked pod tym este bude polarizak...
Vsetky su na 10mm (16mm ekv) s tym, ze ta panorama su 3x10mm na sirku zlepene.
Ako vidno z tych lucov, bolo to fotene v protisvetle. Vsetko fotim do RAW a nechcel som tu kosodrevinu zosvetlovat este viac, lebo osobne nemam rad HDR snimky, kde je vyrovnany jas/svetelnost medzi oblohou a objektami na rovnaku uroven - posobi to na mne totalne umelo a gycovito.
Uznavam ale, ze som to mohol spravit svetlejsie... Mam taky skaredy pocit, ze Dell 2408wfp poleti z domu (von oknom).
To bol zamer![]()
Ja som tiez nemal bohvie-aku viditelnost... A najblbsie som to mal minuly rok v Slovenskom raji. Tam som okrem takmer kazdodenneho zmoknutia chytil na hrebenoch vzdy bud dazd/krupy alebo lejak alebo sme slapali v mraku, takze bola viditelnost tak 5-10m![]()
Si nenavyberas. Hory su raz take.
a nebo si u té třetí lehnout a vnutit tam jednu či pár těch žlutých kytiček - i ten nízký pohled vlastně tu louku zkrátí.
PiT: záleží dost od toho, jaké ty filtry a držák budeš mít. Ony jsou určitě po webu zkušenosti majitelů toho konkrétního skla ... Odhadem bych si nebyl vůbec jistý, že tohle zvládne Formatt wide 2-slot na 100vkovém systému (což je to, co používám já).
Jojo, s Tokinou a vinetaci (filtru) je to docela bidaI used to use a sigma 10-20mm with a bunch of filters.
I used a regular (3 Slot) Cokin P holder (Vignettes from 10-12mm) slightly, and a Cokin P Wide angle filter (Single slot version) which is fine at any focal length.
If you stack 2 grads and a polariser, you'll have Vignetting till about 15mm, but thats pretty extreme filtration!
The sigma is actually excellent for Vignetting - my Tokina 12-24 is worse, and its not as wide.![]()
Tak par cvakov z notoricky znamych miest.
(zlepene dva plne zabery, farebny je zrkadlovo otoceny, vysledok orezany zhora do formatu 3:2)
Hezké fota
Můžeš pro neznalé místa trochu přiblížit?
. . . if you dont live for something you will die for nothing
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II
Prvni je Louvre, ale ty dalsi nevim. Jestli jsou taky z Parize, tak jedine La Defence
Jinak fajne fotky
Vdaka. Presne tak, prve Louvre, zvysok La Defense. Druhe zaroven mensi autoportret.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)