No moje zkusenosti z wifi repeatery jsou nasledujici:
Chytal jsem net od providera externi, tusim 12dB, yagi antenou pres wifi kartu v PC. Protoze jsem mel dlouhy kabel k antene a chtel pouzivat pripojeni i na NB bez behu velkeho PC a bez kabelu, rozhodl jsem se ze si kopupim APcko s funkci repeater a tak se i stalo - koupil jsem si D-Link DAP-1160 (abych mohl pripadne si zamenit fw)
D-Linkovsky fw bohuzel neumel nastavit MAC adresu (na kterou je moje pripojeni uz nalinkovane) ani nebyla moznost jak ji nechat klonovat a tak jsem tam nahral Ovis (WL-5460). U toho jsem pro zmenu neprisel na to, jak jej prinutit aby zral MAC adresu, co jsem mu nastavil (nejspis problem WDS Bridge only). Dalsi fw pokus - Straight neumel repeater pres wifi, tusim.
Kazdopadne, vsechny moje problemy byly zpusobene pouze tvrdym nastavenim MAC u providera, jinak jako repeater to fungovalo skvele (i pres pripojenou externi antenu), takze muzu smele rict, ze pokud neni problem s MAC, muze se tam hodit cokoliv, co umi opakovat a nebude problemAt uz D-Link, pripadne za predpokladu, ze to druhe zarizeni bude umet WDS tak i Ovis.
Ceny obou se pohybuji kolem 1000,- Kc
Abych se vratil k tomu jak jsem vyresil svuj problem - nakonec, kdyz jsem porad narazel na te MAC problem, jsem koupil druhe AP na Aukru za 500,- (WL-5460) do D-Linku nahral Stright router a vyresil to jeste elegantneji nez by to bylo pres repeater. Nemusim menit MAC, nastaveni adres... - vse si nechavam nastavit DHCP serverem a je vymalovano![]()