Výsledky 1 až 25 z 80

Téma: Virtualizacia

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Virtualizacia

Citace Původně odeslal xvojta Zobrazit příspěvek
    Nemohu souhlasit, řada zákazníků používá ESX přímo na produkci, kompletně u všech serverů (až na vyjímky) - včetně DB aplikací (výroba, apod. - čili nízká latence je důležitá) a všichni si to chválí.

Připojení storage NAS, HP EVA, Centery, Celerry, Avamar, atd. a vše bez problémů

Čili není důvod, prečo nie

P.S. Ne, nepracuju pro vmware
    Nj, podivej se na to asi takhle, mam tu dva stroje 2x4 jadra + 64GB RAMeti. Bezi na tom SQLko (primo) a na druhym ESX. Neni to sice stroj na hranici vykonostnich moznosti (daj se tam pridat jak procesory tak ramka), ale ...

Ono totiz to SQLko na virtualu samozrejme pobezi, zprovoznit ho, pokud ses na to pripraven je otazka par minut - vpodstate jen premountovat disky, jenze vykon klesne rekneme o 10% (!pokud na stejnym stroji nepobezi nic jinyho!).

Ty si muzes dovolit mit na virtualu dvojnasobek vykonu nez potrebujes ? Abych moh provozovat virtualne SQLko pri odpovidajicim vykonu, potreboval bych tudiz virtualizovat stejne odpovidajici vykon => na zeleze bych nic neusetril, naopak by me to stalo licence na ESX. Stejne tak bych na tom nebyl onic lip v pripade vypadku zeleza (umim nastartovat v ESXu primo backup libovolnyho fyzickyho stroje, staci ho primountovat).

+ jako bonus narazis pri virtualizaci na to, ze ne vsechno funguje - napr se kolegum pokud vim nepovedlo rozchodit seriovej port, ac ho zelezo ma, z virtualu se na nej dostat nejde.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ono totiz to SQLko na virtualu samozrejme pobezi, zprovoznit ho, pokud ses na to pripraven je otazka par minut - vpodstate jen premountovat disky, jenze vykon klesne rekneme o 10% (!pokud na stejnym stroji nepobezi nic jinyho!).
    Jenom o 10%? To bych se hodně divil.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    289

O 10% kdyz na tom nepobezi nic jineho by u novych serveru (procesoru) s plnou podporou virtualizace mohlo byt.
    Problem je nekde jinde, pokud se na virtualy nastavuje vic jak 2 procesory a 4GB RAM a jsou to vytizeny servery jako SQL nebo exchange, vmware uz pro to proste neni a ten narust vykonu neni jak by mel byt.
    Alespon tolik z pozorovani realnyho produkcniho prostredi.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal HollyG Zobrazit příspěvek
    O 10% kdyz na tom nepobezi nic jineho by u novych serveru (procesoru) s plnou podporou virtualizace mohlo byt.
    Problem je nekde jinde, pokud se na virtualy nastavuje vic jak 2 procesory a 4GB RAM a jsou to vytizeny servery jako SQL nebo exchange, vmware uz pro to proste neni a ten narust vykonu neni jak by mel byt.
    Alespon tolik z pozorovani realnyho produkcniho prostredi.
    realné pozorování na jakém železe?
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    289

IBM, 3GHz Xeon (Tulsa), 32GB RAM, to cele 2x ve vmware clusteru, FC storage.
    I kdyz je pravda ze ted prikoupenej server by na tom mohl byt lepe, ale brzo na nejake srovnani.
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Nekdy pred rokem jsem videl benchmarky Xenu a procesorovy vykon byl pomalejsi v radu procent, tech 10% mi uz pripada docela dost. Samozrejme se jedna o paravirtualizaci, plna je o vyrazne pomalejsi.

napr. tady to je cca 2%: http://www.open-mag.com/00133844936.shtml
    Naposledy upravil Petrik; 10.04.2009 v 18:00.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    Nekdy pred rokem jsem videl benchmarky Xenu a procesorovy vykon byl pomalejsi v radu procent, tech 10% mi uz pripada docela dost.
    Procesorový je ten nejmenší problém. Já bych se fakt divil, kdyby počet transakcí za sekundu byl u virtuálního stroje nižší jen o 10 % oproti fyzickému počítači, protože jsem to zkoušel měřit, ale na o dost slabším hardwaru (určitě jsem neměl FC diskové pole), proto se raděj o čísla moc netahám a jenom se divím.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání