Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 26 z 26

Téma: pamet nemuze byt read

Standardní Re: pamet nemuze byt read

tento problém sa vyskytuje docela často a je pomerne záhadný. Pretože môj systém je o niečo dlhšie pohromade než väčšina systémov ktoré PC maniacy majú tak pôjdem pekne po rade:

1. Používam primárne Windows 98SE, sekundárne na druhom disku Windows Vista.

2. Aplikácia písaná v jazyku C# má s týmto problém na oboch systémoch približne v rovnakom pomere. Aplikácie písané a pracujúce v C# majú obecne tento problém častejšie.

3. programovací jazyk C# je založený na .Net Framework a je integrovaný aj v DirectX8.1 a DirectX9.0 a vyšších.

Hardware a konfiguráciu biosu som za posledné dva roky čo tento problém pozorujem ešte nevylúčil. Pri hre Farcry mi tento symptom vyvolala konfiguácia WIN98 v config.sys a autoexec.bat a tiež v Warcraft III kvôli tomu kolaboval z toho istého dôvodu.

Windows Vista tento istý problém mal tiež - konkrétne samotný explorer.exe. tak som náhodou zistil že aj tento základný segment systému je písaný v C#.

chybu sa mi ale nastaveniami vo Win98 podarilo skorigovať a už sa neprejavovala, ale na WinViste sa prejavovala stále (čo už kvôli hw konfigurácii bolo divné).

preskúšal som preto hardware všetko bolo v poriadku.

chyba však nastala znova pri behu testovanej aplikácie a do reštartu sa zvykla opakovať vo velmi rýchlom intervale - po reštarte PC jej trvalo aj pár hodín než sa znova zopakovala.

overil som hardware - všetko som rozbral, oprášil, ošetril pred koroziou a znova namontoval. interval opakovania chyby sa predĺžil - prejaví sa raz za pár dní a často nepotrebuje reštart.

Prečo by na to vista mohla byť citlivá?
    takzvané Tilt bity

Vista vie detekovať bity dát ktoré by v systéme nemali čo robiť. často sa môže jedna o elektrostatické výboje ktoré sa v systéma vyskytnú v dôsledku prachu alebo prúdenia vzduchu. možné výsledky sú potom BSOD, alebo nečitatelná ram.

jednoznačne sa ale najviac prejavuje náchylnosť na túto chybu u jednej konrkétnej aplikácie - mwclient.exe ktorá je celá písaná v C# avšak dochádza k nej u hociktorého OS. ostali však v hre tri menovatele

a) NetFramework
    b) DirectX Managed Code
    c) Hardware

pretože však ludia k tomuto problému dospeli na rôzných hardwarových konfiguráciách ktoré sú podobné až takmer rovnaké tak viac by som sa zameral na možné príčiny A a B.

Otázky:
    1) Máte grafickú kartu ATI? Inštalovali ste spolu s ovládačom aj Net framework (kvôli catalyst control center)?
    2) Máte Vistu? tá má v sebe integrovaný .net framework
    3) Využívate DX managed code? proces inštalácie je "NetFramework" + "DirectX". toto rozhranie potom pracuje so všetkými 3d aplikáciami. Vo viste sa aktivuje hned ako preinštalujete directX, v ostatných Windowsoch musíte najprv nainštalovať .net a potom DX.
    Naposledy upravil Mir; 08.04.2009 v 14:26.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání