Zkoušel jsem cartridge pro HP 690C (51629a) a obyčejný inkoust z papírnictvi, cestičku na vzduch to má skrz jakousi kuličku a pak pod průhledným plastem. Díra byla jen jedna nahoře, tak sem to tam stříknul, ale cesta pro vzduch se naplnila inkoustem, což nevím jestli nutně vadí, když sem plnící díru nechal otevřenou.
Teď to ale netiskne - udělá se jen kapka na pár triskách a ze zbytku nic neteče. Kde je chyba ? Budou ucpané trysky, mám je vymýt ?
ADD// tak jsem to zkusil ponořit do vody a když přiložím papírovou utěrku, tak inkoust teče ze všech trysek. Pořád to ale netiskne znaky, jen se vždycky při čitění trysek něco natiskne na okrajích papíru. Zkoušel jsem zalepit jak plnící, tak tu vzduchovou díru (vždycky jen jednu z ncih samozřejmě a nepomáhá).
ADD2// splašil jsem ve škole dvě starší cartridge s už zaschnutým inkoustem. Vskutku je možná třeba to nějak tlakovat - jsou tam pytlíky se vzduchem, po propíchnutí vzduch uteče. No i tak jsem jednu naplnil a po dvou vymytích trysek v teplé vodě už to tiskneNevím jak dlouho to vydrží, no jestli seženu další náplň, tak ji zkusím pro příště navrtat, dát do mrazáku, naplnit, zalepit a ohřát. Vzduch v pytlících se roztáhne a snad to bude tisknout bez problémů do vyprázdnění
![]()