To neni spatna idea, predam znamemu na zvazeni. Bude to, jak rikal Caleb, zaviset na pouzitem vybaveni.
To neni spatna idea, predam znamemu na zvazeni. Bude to, jak rikal Caleb, zaviset na pouzitem vybaveni.
War. War never changes.
Tak jsem se poptaval a modem je tam klasicky Zyxel, ktere dodavalo O2 ke svym DSL tarifum. Jestli jsem spravne googlil, mel by to byt tento kousek:
O2 ADSL modem, ZyXEL P660HW-T3
Jinak znamy jeste vyhrabal nekde v zasobach postarsi Asus WL500, takze planuje vyzkouset jeste ty.
Jestli to nejak pomuze k lepsi napovede...![]()
War. War never changes.
No moje zkusenosti z wifi repeatery jsou nasledujici:
Chytal jsem net od providera externi, tusim 12dB, yagi antenou pres wifi kartu v PC. Protoze jsem mel dlouhy kabel k antene a chtel pouzivat pripojeni i na NB bez behu velkeho PC a bez kabelu, rozhodl jsem se ze si kopupim APcko s funkci repeater a tak se i stalo - koupil jsem si D-Link DAP-1160 (abych mohl pripadne si zamenit fw)
D-Linkovsky fw bohuzel neumel nastavit MAC adresu (na kterou je moje pripojeni uz nalinkovane) ani nebyla moznost jak ji nechat klonovat a tak jsem tam nahral Ovis (WL-5460). U toho jsem pro zmenu neprisel na to, jak jej prinutit aby zral MAC adresu, co jsem mu nastavil (nejspis problem WDS Bridge only). Dalsi fw pokus - Straight neumel repeater pres wifi, tusim.
Kazdopadne, vsechny moje problemy byly zpusobene pouze tvrdym nastavenim MAC u providera, jinak jako repeater to fungovalo skvele (i pres pripojenou externi antenu), takze muzu smele rict, ze pokud neni problem s MAC, muze se tam hodit cokoliv, co umi opakovat a nebude problemAt uz D-Link, pripadne za predpokladu, ze to druhe zarizeni bude umet WDS tak i Ovis.
Ceny obou se pohybuji kolem 1000,- Kc
Abych se vratil k tomu jak jsem vyresil svuj problem - nakonec, kdyz jsem porad narazel na te MAC problem, jsem koupil druhe AP na Aukru za 500,- (WL-5460) do D-Linku nahral Stright router a vyresil to jeste elegantneji nez by to bylo pres repeater. Nemusim menit MAC, nastaveni adres... - vse si nechavam nastavit DHCP serverem a je vymalovano![]()
Naposledy upravil The_ERROR; 13.04.2009 v 02:40.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)