Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Wi-Fi Repeater

Standardní Wi-Fi Repeater

Zdravim,

resime problem distribuce internetove konektivity (DSL od kysliku, myslim) ze sklepa do zbytku domu a za dane situace se zda byt nejvhodnejsi pouzit Wi-Fi repeater. Protoze moje zkusenosti s bezdratem jsou velmi omezene, rad bych se poptal tady na nejake doporuceni.

Bude to pouze pro jednoduche domaci pouziti (ani bych neocekaval velke mnozstvi soubeznych spojeni a la torrent), klicovym parametrem bude asi tak akorat, aby to nebyla sunka.

Nemam vubec predstavu, v jakych cenovych relacich se nejaka rozumna domaci zarizeni pro tenhle ucel pohybuji, ale snad by limit 2000 mohl byt rozumny. Levnejsi reseni jen uvitam.

A kdyz uz se tady ptam, tak by me zajimal jeden technicky detail - ten repeater zesiluje signal na tom samem kanale, nebo na jinem?

Predem diky za tipy || odpovedi
    War. War never changes.

Standardní Re: Wi-Fi Repeater

Mozna by bylo lepsi popsat jak to v tom sklepe je ted prositovany (tj. jakej tam je modem) a kam potrebujes onen Wifi signal dostat. Abychom vedeli, proc je ten repeater nejvhodnejsi.

WiFi repeater se podle me moc nepouziva, kazdopadne urcite ho umi "WéÁčko" http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Ja sam jsem tam nebyl, jen zprostredkovavam problem meho znameho. Typ modemu ale muzu zjistit, tipoval bych zase nejake domaci zarizeni kombinujici DSL modem a Wi-Fi AP. Je to ve sklepe a je potreba to dostat do prizemi a prvniho patra. Co delal znamy mereni s notebookem po byte, tak v prizemi je signal jakz takz (v miste primo nad modemem ok), v prvnim patre uz nic.

Duvod pozadavku na nasazeni prave repeateru (nebo nejakeho fajn AP, ktere tuto funkci umi dobre plnit) je ten, ze si majitele nepreji tahat kabelaz (nekamenujte me, "i'm just a messenger")

Omlouvam se, ale vic infa v tuhle chvili k problemu asi nedodam.
    Naposledy upravil WereWiking; 05.04.2009 v 12:17.
    War. War never changes.

A nedala by se pouzit vetsi antena? Vetsina "domacich" AP ma oddelitelnou antenku (vetsinou 2dB pendrek), takze prostou vymenou za neco lehce silnejsiho, ci neco s vetsi smerovou charakteristikou by se dal barak pokryt. Nicmene to chce vyzkouset, v pripade sireni wifi neni nikdy nic zarucene, jak se realne bude chovat, respektive zda bude prijem zarucen.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

To neni spatna idea, predam znamemu na zvazeni. Bude to, jak rikal Caleb, zaviset na pouzitem vybaveni.
    War. War never changes.

Tak jsem se poptaval a modem je tam klasicky Zyxel, ktere dodavalo O2 ke svym DSL tarifum. Jestli jsem spravne googlil, mel by to byt tento kousek:

O2 ADSL modem, ZyXEL P660HW-T3

Jinak znamy jeste vyhrabal nekde v zasobach postarsi Asus WL500, takze planuje vyzkouset jeste ty.

Jestli to nejak pomuze k lepsi napovede...
    War. War never changes.

No moje zkusenosti z wifi repeatery jsou nasledujici:

Chytal jsem net od providera externi, tusim 12dB, yagi antenou pres wifi kartu v PC. Protoze jsem mel dlouhy kabel k antene a chtel pouzivat pripojeni i na NB bez behu velkeho PC a bez kabelu, rozhodl jsem se ze si kopupim APcko s funkci repeater a tak se i stalo - koupil jsem si D-Link DAP-1160 (abych mohl pripadne si zamenit fw)
    D-Linkovsky fw bohuzel neumel nastavit MAC adresu (na kterou je moje pripojeni uz nalinkovane) ani nebyla moznost jak ji nechat klonovat a tak jsem tam nahral Ovis (WL-5460). U toho jsem pro zmenu neprisel na to, jak jej prinutit aby zral MAC adresu, co jsem mu nastavil (nejspis problem WDS Bridge only). Dalsi fw pokus - Straight neumel repeater pres wifi, tusim.
    Kazdopadne, vsechny moje problemy byly zpusobene pouze tvrdym nastavenim MAC u providera, jinak jako repeater to fungovalo skvele (i pres pripojenou externi antenu), takze muzu smele rict, ze pokud neni problem s MAC, muze se tam hodit cokoliv, co umi opakovat a nebude problem At uz D-Link, pripadne za predpokladu, ze to druhe zarizeni bude umet WDS tak i Ovis.

Ceny obou se pohybuji kolem 1000,- Kc

Abych se vratil k tomu jak jsem vyresil svuj problem - nakonec, kdyz jsem porad narazel na te MAC problem, jsem koupil druhe AP na Aukru za 500,- (WL-5460) do D-Linku nahral Stright router a vyresil to jeste elegantneji nez by to bylo pres repeater. Nemusim menit MAC, nastaveni adres... - vse si nechavam nastavit DHCP serverem a je vymalovano
    Naposledy upravil The_ERROR; 13.04.2009 v 01:40.

Jenom bych dodal, ze by stalo za to taky premyslet i o prodluzovacim kabelu ke stavajici antene.

Pravdepodobne by stacilo puvodni pendrek pouze lepe umistit (ci dostat ze sklepa ven) a prodluzovacim kabelem pripojit k AP.

Dal by se pouzit i pasivni "opakovac", tedy dve anteny propojene kabelem - aby signal privedly na vhodnejsi misto.

Jako nejlacinejsi reseni by mohl fungovat i prosty kus koaxialu s oholenymi obema konci presne delky. A tim dostat signal "za roh" pripadne po schodech ze sklepa nekam vyse.

Vsechno zalezi na konkretnich podminkach.

Aktivnimu reseni s repeaterem bych se pokud mozno vyhnul a pouzil to jen v opravdu nejnutnejsim pripade.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Souhalsim s Sasa. Tohle reseni bych asi taky bralaz jako uplne posledni, i kdyz ve sve podstate neni drahe (pokud koupite repeater z druhe ruky). Kolikrat muze stacit jen malickost aby vse fungovalo a pak to je jako jit s kanonem na vrabce. U Wifi kolikrat staci neco posunout, pootocit, naklonit.... cokoliv a najednou voala, je to doma!!

Doporucuju zkusit napr. NetStumbler (http://www.netstumbler.com/downloads/). Ac je urcen spise na hledani "neviditelnych" AP apd. umi zobrazovat graf intentzity signalu a tak je mozne jej zapnout a nekdo dole ve sklepe muze laborovat s antenou, pripadne je mozne zkouset a porovnavat jednotlive pokusy a omyly.

My doma mame u sklepa zelezobetonovy strop, takze u nas by to pochodilo dost spatne, ale je treba mozne antenu nechat vycuhovat u vetrani ktere usti u zeme a odtud by signal uz nemusel prekonavat zelezobeton (navic vlhky - coz je jeste horsi) ale jen obycejnou cihlovou zed. Zalezi opravdu na konkretnich podminkach....

a co vedení po 220V? já používám homeplugy od Ovislinku, v jednom případě to prolejzá i přes hodiny, ovšem pak jen 10MB.... jinak to jede uplně v poho i po 70 let starém vedení...

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Pratele,

dekuji za podnety. Momentalne jsem casove trosku indisponovan, takze to zkouknu v nejblizsi mozne dobe. (aby se nereklo, ze radite do prazdna )
    War. War never changes.

Takze pratele, znamy si to tu procetl a nakonec se po dlouhem a bolestivem ladeni APcek v repeater modech rozhodl pro 220V. Koupil cosi od D-Linku, v paru za 2000 korun, coz tedy trosku presahlo puvodne planovane investice, nicmene si to nemuze vynachvalit.

Takze pokud by v budoucnu nekdo resil tenhle problem, 220V je urcite way to go .

Vsem dekuji za podnety a rady!

PS: Perhaps [SOLVED] do nazvu tematu? (nenasel jsem moznost editace)
    War. War never changes.

ja si myslim, ze je to nej reseni v baraku i pres x pater... jsem rad, ze jsem pomohl...

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 16.01.2008, 18:18
  2. K8N Neo4 FI + Creative Inspir T7900 (problem vyřešen lock)
    Založil Arnold__Rimmer v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 12:08
  3. fi. Gameline pozor!! nesolidní jednání!!!
    Založil jfk v sekci fóra Zkušenosti s prodejci
    Odpovědí: 43
    Poslední příspěvek: 20.05.2004, 17:07
  4. Wi - fi sdileni internetu pres normalni sitovou zasuvku
    Založil DAvidaK v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.03.2004, 01:28
  5. Kde najit startování "Tento počítač" po suštění Wi
    Založil De Profundis v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 25.06.2003, 12:22

Pravidla přispívání