Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Kdyby zákazníci měli zájem o garantované vysokorychlostní symetrické připojení, tak by si nepořizovali UPC, ale alternativy, které jsem zmínil. Zeptej se Jezevce, jak je připojen - má symetrickej bezdrát, tuším dvoumegabit, garantovanej bez limitů a platí za to něco mezi litrem a dvěma.

Ty tu volbu máš, ale nemáš zájem si ji najít.

A neříkej, že má bezdrát velké latence. Já mám doma na UPC kolem 10ms na NIX, s 2.4G (!!!) WIFI v zarušené lokalitě jsem to měl kolem 30ms - se seriozní 5GHz nebo optickým spojem máš latence stejné jak na drátu.

O konečné nabídce rozhoduje jak zákazník, tak dodavatel. Zájem zákazníka určuje rozsah, ve kterém se dodavatel pohybuje. Někteří dodavatelé jsou, řekněme, konzervativní () a neexperimentují, nezkouší, o co bude zájem. Protože, jak už jsem tady Xkrát zopakoval, aby např. UPC mohlo nabízet symetrických 10Mb, tak by muselo investovat do technologie, a kvůli "experimentu, jestli to někdo objedná" to firma jejich velikosti fakt dělat nebude (detaily případně upřesní jiní ).
tak a ted bych jeste rad odpoved na to proc na slovensku maji lepsi nabidku nez my v CR ?

poptavka po 20Mb downloadu taky neni a stejne tu takovou sluzbu mame, osobne si myslim, ze kdyby se udelal pruzkum tak drtive vetsine lidi staci momentalne 10Mb a mine a proc tu teda mame tech 20Mb u UPC, v pripade netboxu 40Mb.

to tu neni kvuli poptavce zakazniku o takove rychlosti, ale kvuli tomu, aby pretahli zakazniky od konkurencnich spolecnosti, ktere nejsou schopni dat stejnou nabidku, tzn. jde o konkurencni boj o zakazniky a poptavka po xyMb pripojeni s tim nema co docineni ....

no a snad posledni vec, duvod podle me proc upload se nezveda u domacnosti je ciste ekonomickej. a pricina je u O2, oni se svou infrastrukturou a i technologii nemaji moznost jak tu rychlost nejak razantne navyssit bez opravdu enormnich nakladu a protoze se jedna o nejvetsiho operatora tak dle nej se ridi ostatni mensi operatori jako je UPC apod..

02 je neschopne nejakeho navysovani uploadu i za predpokladu, ze by jim lide byly ochotni dat dvojnasobek ceny ....

no a protoze O2 ma maximalni upload ani ne 1Mb tak zde neni vubec zadny tlak na UPC, aby zvedli upload ze stavajicich 1 a 1,5 na vyssi hodnoty, protoze i to soucasne pripojeni ma lepsi paramatrey nez konkurencni reseni a v tech oblastech, kde ma zakaznik moznost sehnat jeste neco lepsiho tak tam uz stejne casto u toho UPC neni ...