Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
Balnazzare, přečti si můj příspěvek výše - drtivá většina BFU prostě velkej UP neřeší... chtějí si rychle stáhnout poštu nebo film, víc je nezajímá...

Investice by prostě nemusela mít přijatelnou návratnost.
ale to mas pravdu ale to same plati i pro download, drtiva vetsina BFU rozhodne nepotrebuje ani tech 10Mb .....

a i presto to zvednuli z tech nizsich rychlosti na 10 a 20 Mb ...

vy tu totiz nechapete tu zakladni vec, zakos samotnej neni tou hybnou silou. protoze v pripade ze mas pouze jednu firmu ktera ti nabizi pripojeni k internetu tak neni mezi cim vybirat a nic netlaci poskytovatele k zkvalitneni sve sluzby.

hybnou silnou trzniho hospodarstvi je prave konkurence a posleze konecna volba zakaznika mezi jednotlivimy providery....
jenze v pripade CR kdyz mame vicemene jen dva velke providery tj. O2 a UPC a z toho O2 ma dosti zastaralou infrastrukturu, u ktere nema ty rychlosti uz kam zvedat (bavim se o realite, samozrejme marketingove muzou mit klidne 40Mb, ale to nic nememni ze to stejne drtive vetsiny lidi nepojede ani tech soucasnych 8Mb .....

tzn. zde chybi opravdu tvrde konkurencni prostredi ....
kdybych bydlel a par ulic vedle tak by se mi hned rozsirila volba o dalsiho operatora a tim je netbox a nevahal bych ani okamzik a hned bych presel k nim. jenze bohuzel tuto moznost nemam a zustavaji mi jen dve moznosti a to O2 a UPC a sami moc dobre vite ktera je lepsi...
a ja jako zakaznik uz nic vic udelat nemuzu ...