absolutni nesmysl ....
ja jako zakaznik, ktery internetove pripojeni potrebuje si muzu vybirat mezi jednotlivima nabidkama, kterou jsou v me lokalite mozne.
a jedine dve moznosti jsou pro me bud ADSL nebo kabel od UPC (neberu v potaz internet prez satelit, kterej kvuli latenci neni pro me prijatelny).
tudiz si mohu vybrat jen z UPC a ADSL od O2 oboje ma malej upload.
a ted bych rad od tebe slysel jak vlastne za to muzu ? at si vyberu to ci ono porad budu mit malej upload ...
bohuzel nepatrim mezi ty trosku stastnejsi co maji ve sve lokalite providera, kterej jim umoznuje upload vic jak 1.5Mb ....
mel by sis uvedomit ze kvalita nabidky neni dana jenom poptavkou, ale zejmena konkurenci, ktera tlaci konkretni firmy (v tomto pripade internetove providery) ke zlepsovani svych sluzeb, aby byly napred pred konkurenci. jenze zde je zadrhel, jedina velka konkurence pro internet od UPC je ADSL od O2, a muzes mi prozradit jak zrovna O2 muze tlacit na UPC z hlediska zvysovani uploadu ?
zakladni pricina soucasne situace neni o tom, ze zakaznici o zvyseni uploadu nemaji zajem, problem je v tom ze konkurence UPC netlaci k razantnimu zvysovani uploadu a zakaznik nema moznost jak tuto situaci zlepsit, protoze on nema zadnou lepsi alternativu kam by presel, ma leda stenou teda resp. mirne horsi v pripade O2 ...
a pohled ze strany UPC je uplne jasny, proc bysme to meli zlepsovat (rozumej vrazet prachy do upgrade), kdyz konkurence v tomto pohledu neni lepsi a v blizke budoucnosti to ani nehrozi, tzn. zakaznici nemaji zadnou lepsi alternativu, ke ktere by mohli utect ...
a pointa je v tom, ze chyba neni rozhodne jak ty si myslis na strane zakazniku, ale je to dane velice slabym konkurencnim prostredim, ktere nenuti UPC vice zlepsovat sve sluzby ...