Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
Asi nejrychlejsi reseni - obejit nejakou sbernu nebo treba okapare, 1.5mm medenej plech je dost bezna zalezitost a nechat si bud tenhle kousek usmiknout, nebo si koupit vetsi kus a doma si ho usmiknout ci uriznout sam a nasledne srovnat, zabrousit a je to.
Jde o to, zda tohle reseni skutecne realne pomaha, nebot jak jsem to letmo probehl, tak se jedna jen o vlozeni medene desticky mezi heatpipe vyusteni na GPU, coz na jednu stranu bude sice zvysovat pritlak na GPU, nicmene ikdyz to bude cista med, je to dalsi tepelny odpor navic. Ze ma XPS 1330 relativne problemy s uchlazeni GPU je obecne znama zalezitost, nicmene zda tohle realne pomaha - to skutecne nevim.
Asi to tak udelam no. V tom modu jde hlavne o to, ze se odstrani zvejka a da se tam med+ dobra pasta,aby se vyplnila mezera mezi GPU a chladicem . Ja uz to zkousel bez medi. To sice slo, teplota mi klesla na GPU o cca 6C v klidu a v zatezi kolem 15C,takze razem paradni teploty.

Problem je v tom, ze tam jsou dve tlusty zvejky pod GPU a cipsetem a kdyz obe odeberu, tak na GPU je dostatecnej pritlak,ale na mezi cipsetem a chladicem je mezera.Tak jsem tam zvejku vratil a to je pak zase mezera na GPU . Takze to proste chce ten kousek medi na GPU+ nechat zvejku na cipsetu.

Ja teda nejak sileny teploty nemam, pri normalni praci 45C CPU a 53GPU, ale pri hrach jsem se dostal s GPU na 91C, coz uz je dost.