Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Jaký router

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jaký router

Dobrý den. Přecházím z internetu ADSL na "optickou síť" 25Mbit/s, kterou do paneláku již přitáhli. Byt bude napojen předpokládám kabelem. Doposud používám Router SMC7904BRB2 a údajně na nové připojení nefunguje. Prosím o informaci jaký typ, nebo jakého údaje bych se měl držet, aby mi v obchodě neprodali zase jen na ADSL. Do routeru potřebuji napojit 2x PC a 1x PlayStation. Jsem laik, za odpověď děkuji.

Jakýkoliv router, který má do internetu ethernet nikoliv ADSL rozhraní.
    Příkladem může být Linksys WRT54G2, který má i (vypínatelné) WiFi, cena kolem 1100 Kč bez DPH.

Jinak gratuluji k lokalitě, kde je O2 Fiber...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Jakýkoliv router, který má do internetu ethernet nikoliv ADSL rozhraní.
    Příkladem může být Linksys WRT54G2, který má i (vypínatelné) WiFi, cena kolem 1100 Kč bez DPH.
    Jinak gratuluji k lokalitě, kde je O2 Fiber...
    Á, zdá se, že jsem tedy zvolil špatně sekci, pokud sem to pochopil, tak Router je pro ADSL a pro "optiku" je Switch.
    Uvedený typ sem si našel, ale je nutné, aby to bylo "bezdrátové" ? já bych raději vše kabelama. V bytě bude zásuvka (asi) RJ-45, dodají mi i kabel, zakončený asi taky RJ-45, ten mám píchnout do PC, tak mezi to chci zařadit právě ten Switcher, z něho pak napojit kabelama ostatní.

pravě kabel do routeru z kterého se to bude rozvádět a pak až do jednotlivých zařízení

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Citace Původně odeslal JERROME Zobrazit příspěvek
    pravě kabel do routeru z kterého se to bude rozvádět a pak až do jednotlivých zařízení
    Dobře, moc se v tom nevyznám, může to být tedy některý z těchto ?
    Všechny mají v parametrech ten "Fast Ethernet", nejvíc se mi líbí ten ASUS:
    ASUS 5x10/100 switch GX1005B
    Linksys 10/100 5-port Desktop Switch EZXS55W
    NETGEAR - 5 PORT GIGABIT DESKTOP SWITCH
    AirLive Live GSH5T, 5-Port Gigabit Switch
    Allied Telesyn AT-FS705L

Sekci sis zvolil správně. Switch je jen spojka mezi počítači (a dalšími zařízeními) v lokální síti. Pokud by ti poskytovatel připojení nabízel několik IP adres (připojených zařízení) tak stačí použít switch.
    Většinou tomu tak není a MUSÍŠ použít ROUTER, který je schopen přemaskovat veškerou komunikaci zařízení za ním na svoji adresu. Celá tvá domácí síť (2PC + PS3) se pak tváří jako jedno zařízení.

Samozřejmě, že existuje router i bez AP (WiFi), ale vzhledem k poměru nabídky a poptávky na trhu s routery bývá povětšinou dražší než ten bez AP. Jak jsem již napsal můžeš u něj WiFi vypnout a používat z něj jen drátovou část (a nebudeš sám).

Sofistikovanější zařízení může být třeba Mikrotik, ale vzhledem k tomu, co a jak jsi sem napsal, tak je pro tebe vhodnější použít jednodušší zařízení, které nemá tak komplikované nastavení a funguje "na první zapojení" tak jako výše zmíněný Linksys.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

zadny switch router kup.
    router je pro jakykoliv intertnet /adsl kabl optika ..../

v praci pouzivame dlink /dir - 100,120 bez wifi a nebo 524-624 wifi/ a maximalne obcas nejaky to traficko odejde.
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jaky router na internet privedeny UTP kabelem?
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 12.06.2007, 20:54
  2. Router na minutu zamrzne
    Založil Rainbow v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 13.04.2007, 12:32
  3. Praktická realizace multicastu, jaký IGMP router?
    Založil bleak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.02.2007, 10:36
  4. 04/05 - Jaky router na Turbo 2000 od Karnevalu?
    Založil Mymak v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.04.2005, 22:35
  5. help s domaci siti + jaky router s printserverem?
    Založil Commander v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 22:09

Pravidla přispívání