Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: odrzinuti od sitovych slozek aktualne prihlášeného uživatele

Standardní odrzinuti od sitovych slozek aktualne prihlášeného uživatele

Přeji dobrý den,
    měl bych menší prosbu. Je možné nějak docílit toho, aby uživatel přihlášený přes windows Xp do domény ztratil přistup do sítových uložišť, bez toho, aniž bych ho odhlašoval? Domníval jsem se, že mu stačí změnit heslo nebo zakázat profil a po tomto kroku ho to již systém do síťových disků nepustí(až dojde/nedojde k ověření ), ale to byla chyba. Přestože uživateli učet zakážu vesele si maže a kopíruje data jak chce. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
    Core2Quad Extreme 2,6GHz, P35-DS4, 8GB DDR2 800MHz, 2x320GB SATAII, Nvidia 8800GT 512MB

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: odrzinuti od sitovych slozek aktualne prihlášeného uživatele

Citace Původně odeslal xxx Zobrazit příspěvek
    Přeji dobrý den,
    měl bych menší prosbu. Je možné nějak docílit toho, aby uživatel přihlášený přes windows Xp do domény ztratil přistup do sítových uložišť, bez toho, aniž bych ho odhlašoval? Domníval jsem se, že mu stačí změnit heslo nebo zakázat profil a po tomto kroku ho to již systém do síťových disků nepustí(až dojde/nedojde k ověření ), ale to byla chyba. Přestože uživateli učet zakážu vesele si maže a kopíruje data jak chce. Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Přímo na serveru vidíš spojení na shary, které můžeš uzavřít.
    Dále by se dalo uživateli změnit heslo a PC mu na dálku odhlásit nebo restartovat - pro jistotu. (pomocí programu shutdown, součást windows)
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Praktickou zkušenost nemám, ale zkusil bych to asi přes nějakou politiku, u spousty z nich se dá vynutit provedení i bez restartu/odhlášení.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Bez odhlaseni usera to IMO nepude, mam nekolik neprijemnych zkusenosti s kombinaci AD/Exchange/prava a spol. Funguje to jak kdy a jak co. Nektery zmeny se projevuji hned (vetsinou tak jak by clovek necekal), jiny naopak klidne po nekolika dnech ... :/

Nastavoval jsem prava do nejakeho adresare nekolika skupinam a lidem a nevypozoroval sem zadnou logiku v tom, kdy a proc zacne ktere pravo fungovat, proste nekomu to fungovalo hned, nekomu az za 3 dny - bez jakekoli zmeny mezi tim. Jediny efektivni zpusob jak docilit aplikace prav byl restart serveru, coz jaksi delat nejde.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

imho kdyz se da "deny" na soubory, melo by to byt hned, kdyz se disabluje ucet tak do 5 minut (pokud je vice DC).
    Kdyz se jen odeberou prava, tak az po relogu uzivatele popr vyprseni ticketu (par dni defaultne).
    Toliko teorie, ted jestli to plati i doopravdy
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Děkuji všem za rady.
    Nakonec jsem to vyrešil ručním odhlášením uživatele. Bohužel politika je opravdu kolikrát naprd. Na uživatele kterého potřebuji ovlivnit, změna nezabere, ale pokud si vytvořim nového či použiji svůj neadministratorský učet tak to jede během chvilky Mám pocit, že si ze mne v Redmondu někdo dělá legraci a už plánuje jakou extra specialitku aplikuje příště. Při tom dle mého je to docela zásadní otázka bezpěčnosti dat
    Hezký den.
    Core2Quad Extreme 2,6GHz, P35-DS4, 8GB DDR2 800MHz, 2x320GB SATAII, Nvidia 8800GT 512MB

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Zasadni otazky kolem bezpecnosti jsou pro M$ bohuzel nepodstatne :/ . Pro ne je dulezity obal, ktery prodava. To ze uvnitr je to prohnile ....
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání