Děkuju za další tipy . Na tu Toshibu co říkal zivan jsem se koukal, proto jsem se ptal jak je na tom tento výrobce aktuálně .

O Gigacomputer vím, koukal jsem se párkrát na ty modely, ale zatím jsem nějak nenašel důvěru k tomu kupovat ntb použitý . To IBM vypadá parametrově dobře i cena je fajn, ale asi bych možná přeci jen bral nějaký nový model a něco trošku hezčího (subjektivní).

Asi si pučím od kamaráda na chvíly jeho nějaký vyšší model od HP, kde má taky 1280x800 a zkusím si na tom něco narýsovat, abych věděl zda mám přehodnotit kritéria a rozlišení dát na první místo .

Ještě jsem si sám projížděl nové ntb 13ky a 14ky... Některé vypadají dost slušně, ale cena je bohužel dost vysoko, což se mi za něco co nebudu mít jako hlavní pracovní nástroj dávat nechce . Popravdě se mi zátím pořád zdá nejlepší ten HP 550 za 14k,- i s OS, váhu má 2,5kg oproti většinou těsně pod tři jako u ostatních 15tek, ale ještě si musím vyzkoušet to rozlišení a v podstatě i ty rozměry. Určitě máte pravdu s tím, že se to pronese a rýsování nebude uplně komfortní.

EDIT: Dell 620/630 by byl fajn, co ještě říkáte na nějaké modely od Dellu jako Vostro a Inspirion?