Citace Původně odeslal IcePhoenix Zobrazit příspěvek
Jo asi to tak zkusim ta E8400 vypada dobre a dokonce ji nekdo pretaktoval kolem 4Ghz a uchladil to jen funem,a kdyz zainvestuji rovnou do vody tak se nic sileneho nestane,pokud se po case upgraduju cely obeh si muzu nechat. Ja jsem proste jen skalnim priznivcem HIGH-ENDU,ne machyrek kterej se musi chlubit ale proste mit poradnou silu pod kapotou to me zajima,nejvyssi vykon vymackat,atd. Samozrejme ZKUSENOSTI ty za penize jen tak nenahrnes do hlavy a do rukou to mi je JASNY. A ikdybych mel tech 25k na i7 965 tak bych se bal ze nero zkurvim neco krupne apod. A z toho bych asi uplne zesilel.
Tak např. socket si můžeš zk**vit velice snadno, pokud si to nikdy neměl v ruce... stačí neopatrně položit proc do patice a sranda je na světě Když jsem si před měsícem kupoval v alze desku, tak jsem měl původně vyhlídlej bazarovej kousek (v alza). Nejdřív jsem si říkal, že se na to ani podívat nepůjdu, že ji rovnou vezmu, ale pak mi to nedalo a hle - měla ohnutej jeden pin v socketu. A prej že bazar - prd, nefunkční šrot

Jinak highend ano, ale osobně bych to viděl v mezích... imho nemá cenu kupovat to, co je aktuálně nejdražší. To je pro ty, co opravdu penězi šetřit nemusí. Správný OCer vybere komponenty tak, aby měl tu vyšší kategorii a prostor pro úpravy. Ten s koupí nejdražších nejvýkonnějších (často už v sérii přetaktovaných-u grafik) máš minimální, ne-li nulový. OCer má radost z "ušetřených" peněz, které získal díky OC - přetaktoval svůj systém na úroveň výrazně dražšího. I proto byly v historii OC scény oblíbené kousky jako např. Celeron 300A, Duron 600, AthlonXP 1600+ a později 1700+ a v nedávné době např. Pentium 2160..