Hochu, tak CMI rozhoděn neber. Není to špatná zvukovka, ale akcelerační moc není. Akcelerace spočívá hlavně v počtu hw 3d kanálů a schopnosti DirectSound3D/EAX dělat hardwarově, jenže ani jedno z toho nemá CMI pořádné. Kanálů je pouze cca 15 a DS3D/EAX je zjevně pouze softwarový. Měl jsem ji takže vím o čem píšu. Vše bylo dost pomalé hlavně v nových hrách - UT2003 to zpomalovalo tak, že některé mapy byly se zvukem hodně trhané. Koupil jsem tedy SBLive! (starší) a je to ok. Ta má 33hw 3D kanálů pro efekty a dalších 31 pro hudbu. EAX i DS3D jsou samozřejmě hardwarové a UT2k3 i Mafia (která s CMI štěkala, protže chyběly ty kanály) - vše v pohodě. Takže ti takdy doporučuju koupi nějaké buďto nové lepší zvukovky než je CMI - Live! , Audigy, Foritssimo (neznám, tak nevím) a nebo kup něco staršího jako Live!, Audigy. S tím CMI bys moc rozdíl nezaznamenal - možná ještě horší. S moji integrovanou ALC101 ty hry jely rychleji než s tím CMI, ale má jen 2 kanály a já potřeboval 4. Nicméně teď je vše Ok.
Jinak ten CMI žral při přehrávání Winampem cca 5 - 10% CPU a ta Livka bere od 0 - 3% a to má ještě zaplé EAX efekty. Vše bylo se zapnutým DSP pluginem Dee.
A pokud to CMI chceš na svůj PC v popise, tak to už vůbec ne.. ten Celer je na to slabej. Hold je to zvukovka za 300Kč, takže to je jasné, že to není žádná sláva. I když na poslouchání MP3 stačí bohatě, ale na hry ne.