Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Nefunkcni ALT+TAB

Standardní Nefunkcni ALT+TAB

Ahoj,
    mam WinXP SP2, sestavum viz podpis a asi dva mesice klavesnici Logitech UltraX Premium. Zapojena v USB.
    Aniz bych cokoliv menil, prestala mi fungovat kombinace ALT+TAB.
    Celou dobu jsem kombinaci normalen pouzival az ted posledni tyden nechodi.
    Jediny v cem jsem se rejpal, bylo TweakUI a iTouch, protoze se mi rozhodilo nastaveni multimedialnich klaves.
    To rozhozeni multimedialnich klaves a nefunkcnost ALT+TAB zacalo ve stejnej moment.
    Uz jsem zkusil nekolik programu, odinstalil TweakUI i iTouch, ale nic nepomaha.
    Kdyz pripojim jinou klavesnici pres PS2, tak ALT+TAB funguje.
    Podotykam, ze jak klavesa ALT tak TAB fungujou normalne, nejde tedy o HW problem.
    Napada nekoho neco?
    Dik.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Standardní Re: Nefunkcni ALT+TAB

De-facto sis odpověděl sám, bude to modifikací systému ovladačem k multimediálním klávesám.
    To, že odinstaluješ aplikaci, která umožňuje měnit systém ještě neznamená, že vrátíš také změny, které s její pomocí v systému udělal.

Můžeš zkusit odinstalovat ovladač klávesnice (v seznamu HW) a pak ji odpojit z USB a znovu připojit.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Jojo, zkousel jsem to tim TweakUI vratit do puvodniho stavu, ale nechce se tomu. Odinstalaci a naslednou instalaci jsem taky proved.
    jeste zkusim projet registry, ale nemuzu smazat vsechny, kde se objevi Logitech, pac tady toho mam od Logitechu vic.
    Nicmene za nedlouhou budu upgradovat, tedy i reinstalit, takze to nejspis vydrzim...
    Ja bych to tipnul na bordel v registrech, pac to rozhozeni multimed. klaves nastalo po zamrzu PC a jeho naseldnym resetu.

Dam vedet, kdybych na to prisel.
    CPU: AMD Phenom X3 (2,8GHz), MOBO: Gigabyte GA-MA-790FX-DQ6, RAM: 2x2GB (A-Data), GPU: ATI Radeon HD4850, HDD: 120GB Kingston SSD (SATA) + 2TB Seagate (SATA), CHLADIČ: Scythne Ninja, OPTIKA: DVD-RW Asus, Audio: SB X-Fi Xtreme audio, TV KARTA: Asus TV/FM, CASE & ZDROJ: Chieftec DX01-BD/Corsair HX520

Alternativni ALT+TABy jsem zkousel, ale problem je v tom, ze to je vicemene jen jiny graficky zpracovani, ktery ale reaguje na kombinaci ALT+TAB a ta mi proste nejede (PS2 klavesnice funguje normalne). Zjistil jsem, ze nefunguje zadna kombinace pouzivajici ALT+xx. Napr. ALT+F4, ALT+F7 (search v Total commanderu) a dalsi.
    Naproti tomu WinKey+Tab funguje. Ten je ale dost nepraktickej.
    Zkousel jsem odinstalovat ovladace ULTRAX KEYS (zobrazeny ve Spravci zarizeni nekde pod USB zarizenima) i klavesnici jako takovou a znovu zapojit (i do jinyho USB portu) a nepomaha to. Nekde se neco prepsalo nejspis v registrech a do toho uz nevidim.

Je mi jasny, ze bez toho, abyste nekdo u toho PC sedel, se blbe radi a zkousi, takze to asi zmrazime. Pomalu shromazduju komponent na novy PC, tak to pak cely preinstalim.
    Spis jsem myslel, jestli se to nekomu nestalo. Na Googlu jsem nic podobnyho nenasel.

Mozna, kdyby nekdo vedel kde opravdu odstranim ze systemu ovladace. Neco jako driver cache nebo tak neco. Pripadne nejakej program, neco jako Driver cleaner pro vycisteni systemu od ovladacu grafaren.

Citace Původně odeslal Martin Zobrazit příspěvek
    Mozna, kdyby nekdo vedel kde opravdu odstranim ze systemu ovladace. Neco jako driver cache nebo tak neco. Pripadne nejakej program, neco jako Driver cleaner pro vycisteni systemu od ovladacu grafaren.
    Ovladače najdeš (tedy informace o nich) v adresáři %WINDIR%\INF
    je to skrytý adresář, ve kterém jsou popisovače všech zařízaní, které jsou windows schopné obsloužit (včetně těch doinstalovaných). Pokud hledáš konkrétní, tak stačí vědět název, jak jej Windows najdou a ten vyhledat v souborech *.inf.

Když pak smažeš ten soubor .inf a k němu odpovídající .PNF a infcache (v témže adresáři) tak už budou Widle při odebrání a novém vložení zařízení chtít po tobě najít ovladač.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

To vypada jako stopa
    Pres Spravce systemu jsem se dostal k nazvum souboru ovladacu, ktery jsou ve Win\system32. Ale po smazani souboru se tam hned objevej znova. Pocitam, ze prave z toho Cache adresare. To je nejakej archiv a nedovoli mi z nej ty soubory smaznout.
    Zkusim trochu pogooglit.
    V tom INF adresari jsem nenasel nic, co by pripominalo KEYBOARD nebo LOGITECH nebo iTOUCH...

Mozna bych mel pripomenout, ze klavesnice ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49547 ) na zacatku nevyzadovala zadny ovladace a to ani pro ty jeji multimedilani klavesy.
    SW iTouch jsem tam doinstaloval jen proto, abych zmenil prirazeni tech multimedialnich klaves.

zkus vypnout/zakázat službu HID Input Service, ta má na starosti kdejaky multimediální tlačítka apod. - bez té služby ti klávesnice pojede jako "obyčejná". pokud ti to s vypnutou službou pojede ok, tak budeš mít jistotu, že ten problém je někde v instalovanym SW, kterej s tím souvisí.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Zkusil jsem zakazat tu sluzbu a zadna zmena, co se klavesnice tyce. kombinace ALT+xx nejdou dal a dokonce fungujou i ty multimedialni klavesy, takze asi nevyuzivaj tuhle sluzbu.

Nechci nikoho nutit, aby nad tim premyslel, uznavam, ze vetsinu informaci bych mel bejt schopnej najit na netu, ale jsem linej

Spis jestli je nekdo zvedavej cim to muze byt a neni linej se nad tim zamyslet nebo najit par informaci a zaroven vi kde ma v systemu hledat... Ja do utrob systemu nevidim, tak prave narazim na tu barieru, ze nevim, co mam na netu za informace hledat )

Kazdopadne zatim dik za vsechny napady.

Odinstaluj tu klávesnici ze systému (odeber ji ze správce zařízení). Když je USB, tak před ní může viset i něco jiného...
    Přepni si tedy zobrazení zařízení podle připojení a odinstaluj vše až po kořenový rozbočovač USB, pak restartuj a nech si tu klávesnici zpět nainstalovat...

To jsem vubec nevedel, ze to jde prepnout do nejakyho jinyho rezimu zobrazeni, ten Spravce zarizeni.
    Vubce se v tom ted nevyznam
    Nasel jsem tam dva Logitech napisy- Logitech Virtual Bus enumerator a logitech LVPrcMon Driver.
    Zitra to zkusim odinstalit a uvidim.

Dik za typ.

EDIT: odinstalovano, ale asi to s klaveskou nemelo nic spolecnyho... pokracocani nekdy priste
    Naposledy upravil Martin; 16.03.2009 v 21:10.

Zkusil jsem jinou USB klavesnici (nejakou Genius) a ta chodila normalne. Takze to je vazany na tuhle konkretni...

Sice s peknym zpodenim, ale vyreseno.
    Po reinstalu systemu problem pretrvaval. Zkusil jsem moji klavesnici na jinym PC a tam to zlobilo taky. Takze HW problem a nasledna uspesna reklamace. Nova klavesnice bez problemu.

(kdyz jsem mel v ramci pokusu pripojeny dve klavesnice, na jednej zmacknul ALT a na druhej TAB nebo opacne, tak to taky fungovalo- slo proste asi o chybu radice)

Díky za zpětnou informaci. Takovou závadu jsem dosud neviděl.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nefunkcni net
    Založil reFleX v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 27.08.2005, 22:09
  2. zkratkova klavesa alt + F5
    Založil Paja v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.12.2004, 11:51
  3. ati a alt + F5
    Založil howard v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 19