Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Jaký router

Standardní Jaký router

Potřebuju poradit, jaký router mám koupit. Stačí mi základní, klidně bez WiFi. Čekám od něj spolehlivost a příjemné uživatelské prostředí. Kdysi jsem měl LinkSys a byl jsem nadmíru spokojen, jen mi dnes přijde líto vyhodit tolik peněz, když už ho k WiFi nevyužiju. Jaké jsou reference na OvisLink? Vím, že Asus je brán více než D-Link, co jsem tu procházel starší thready.

Prostě hledám co nejvíce muziky za co nejméně peněz

Díky za radu

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Jaký router

Kamarat nedavno kupoval tento maly Asus a je snim nadmieru spokojny. Stabilny, rozhranie jednoduche a hlavne je to male, ziadna velka krabica. Osobne som mal D-Link teraz mam Asus a spokojnost i ked u D-Linku opcas mi akoby spadlo spojenie, ale stacilo nechat pustene torrenty a ficalo to bez padu do vypnutia, ci restartu.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Jestli to máš na připojení od UPC - tak bych doporučil router který umí nastavit hodnotu MTU, jak už mi zde někdo radil UPC používá hodnotu 1500 a propřesné směrování packetů je potřeba 8bit, takže hodnotu na routeru bys měl nastavit na 1492.
    Můj problém to vyřešilo, výpadky přestali.

A tak (možná to ovšem byla jiná chyba) po této zkušenosti, bych volil router s možností nastavení MTU (což ty nejlevnější routery nemají..)
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Jestli to máš na připojení od UPC - tak bych doporučil router který umí nastavit hodnotu MTU, jak už mi zde někdo radil UPC používá hodnotu 1500 a propřesné směrování packetů je potřeba 8bit, takže hodnotu na routeru bys měl nastavit na 1492.
    Můj problém to vyřešilo, výpadky přestali.

A tak (možná to ovšem byla jiná chyba) po této zkušenosti, bych volil router s možností nastavení MTU (což ty nejlevnější routery nemají..)
    Aha, to jsem nevěděl, router pojede na UPC. Je pravda, že čas od času bylo třeba router restartovat.

Vím, že jsme doma kdysi měli i Zyxel, ale ten mi přišel velmi špatný, ať už uživatelským prostředím, tak se mi zdála i dost zabržděná síť.

iPad Pro / iPhone SE

Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
    Aha, to jsem nevěděl, router pojede na UPC. Je pravda, že čas od času bylo třeba router restartovat.

Vím, že jsme doma kdysi měli i Zyxel, ale ten mi přišel velmi špatný, ať už uživatelským prostředím, tak se mi zdála i dost zabržděná síť.
    Prosím tě ber to ode mne jako jednu z možností na co by se mohlo případně přihlédnout. Určitě to není tak že to ten router mít musí. Nerad bych aby se tady spustil nějaký flame o tom že třeba nemám pravdu nebo tak nějak....

Ono je to taky o zařízení které má UPC a které stále obměňují, tzn už to třeba platit nemusí (to co jsem napsal...)

Jinak co se týče ZyXELu tak jeho administrace je fakt špatná.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Zvol si zlatou střední cestu, dlouhodobě odzkoušená v sítích UPC i NetBox (u kamarádů) a bez restartů s nonstop provozem - Linksys WRT54G2. Cheš-li fakt noblesní řešení, tak se podívej na routerboardy Mikrotik.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Dlhodobo pouzivam na UPC LinkSys BEFSR41 a obcasne vypadky som mal len do update-u firmware. Odvtedy (klep klep) "ani neviem", ze router existuje...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

http://www.alza.cz/router-asus-rx3041-d81187.htm Používám zhruba rok tento, rozvádím net na 3 pc a jsem spokojen od doby zapojeni nevim že existuje, prostě funguje jak má. Rozvádim s nim upc starter.
    Naposledy upravil Jerrome; 08.03.2009 v 11:16.

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Díky všem za rady, koupil jsem tedy nakonec ten ASUS RX3041, LinkSys mi přijde na doma zbytečně hodně drahý, potřebuju napíchnout pouze 2. PC, tak snad mě to nějak nepotrestá

iPad Pro / iPhone SE

Mate nekdo zkusenost se znackou TP-LINK? Mam vyhlidlej tento TP-LINK TL-WR941ND. Chci ho pro pripojeni UPC pro 4 PC kabelem s obcasnym vyuzitim wifi. Nebo muzete mne doporucit nejaky router s QoS idealne s nastavenim rychlost a priority pro port kabelu nebo IP?

Citace Původně odeslal Piero Zobrazit příspěvek
    Mate nekdo zkusenost se znackou TP-LINK? Mam vyhlidlej tento TP-LINK TL-WR941ND. Chci ho pro pripojeni UPC pro 4 PC kabelem s obcasnym vyuzitim wifi. Nebo muzete mne doporucit nejaky router s QoS idealne s nastavenim rychlost a priority pro port kabelu nebo IP?
    http://www.alza.cz/router-3com-offic...int-d82629.htm

Tento mam ja na UPC a ma aj tie funkcie co pozadujes
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

ještě k tomu rx http://www.zbozi.cz/?sId=Ju_c4zQeo7j...010&expanded=0 koukám trochu podražil ale, jak kde

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Dobrý den. Přecházím z internetu ADSL na "optickou síť" 25Mbit/s, kterou do paneláku již přitáhli. Byt bude napojen předpokládám kabelem. Doposud používám Router SMC7904BRB2 a údajně na nové připojení nefunguje. Prosím o informaci jaký typ, nebo jakého údaje bych se měl držet, aby mi v obchodě neprodali zase jen na ADSL. Do routeru potřebuji napojit 2x PC a 1x PlayStation. Jsem laik, za odpověď děkuji.

Jakýkoliv router, který má do internetu ethernet nikoliv ADSL rozhraní.
    Příkladem může být Linksys WRT54G2, který má i (vypínatelné) WiFi, cena kolem 1100 Kč bez DPH.

Jinak gratuluji k lokalitě, kde je O2 Fiber...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Jakýkoliv router, který má do internetu ethernet nikoliv ADSL rozhraní.
    Příkladem může být Linksys WRT54G2, který má i (vypínatelné) WiFi, cena kolem 1100 Kč bez DPH.
    Jinak gratuluji k lokalitě, kde je O2 Fiber...
    Á, zdá se, že jsem tedy zvolil špatně sekci, pokud sem to pochopil, tak Router je pro ADSL a pro "optiku" je Switch.
    Uvedený typ sem si našel, ale je nutné, aby to bylo "bezdrátové" ? já bych raději vše kabelama. V bytě bude zásuvka (asi) RJ-45, dodají mi i kabel, zakončený asi taky RJ-45, ten mám píchnout do PC, tak mezi to chci zařadit právě ten Switcher, z něho pak napojit kabelama ostatní.

pravě kabel do routeru z kterého se to bude rozvádět a pak až do jednotlivých zařízení

Citace Původně odeslal JERROME Zobrazit příspěvek
    pravě kabel do routeru z kterého se to bude rozvádět a pak až do jednotlivých zařízení
    Dobře, moc se v tom nevyznám, může to být tedy některý z těchto ?
    Všechny mají v parametrech ten "Fast Ethernet", nejvíc se mi líbí ten ASUS:
    ASUS 5x10/100 switch GX1005B
    Linksys 10/100 5-port Desktop Switch EZXS55W
    NETGEAR - 5 PORT GIGABIT DESKTOP SWITCH
    AirLive Live GSH5T, 5-Port Gigabit Switch
    Allied Telesyn AT-FS705L

Sekci sis zvolil správně. Switch je jen spojka mezi počítači (a dalšími zařízeními) v lokální síti. Pokud by ti poskytovatel připojení nabízel několik IP adres (připojených zařízení) tak stačí použít switch.
    Většinou tomu tak není a MUSÍŠ použít ROUTER, který je schopen přemaskovat veškerou komunikaci zařízení za ním na svoji adresu. Celá tvá domácí síť (2PC + PS3) se pak tváří jako jedno zařízení.

Samozřejmě, že existuje router i bez AP (WiFi), ale vzhledem k poměru nabídky a poptávky na trhu s routery bývá povětšinou dražší než ten bez AP. Jak jsem již napsal můžeš u něj WiFi vypnout a používat z něj jen drátovou část (a nebudeš sám).

Sofistikovanější zařízení může být třeba Mikrotik, ale vzhledem k tomu, co a jak jsi sem napsal, tak je pro tebe vhodnější použít jednodušší zařízení, které nemá tak komplikované nastavení a funguje "na první zapojení" tak jako výše zmíněný Linksys.

zadny switch router kup.
    router je pro jakykoliv intertnet /adsl kabl optika ..../

v praci pouzivame dlink /dir - 100,120 bez wifi a nebo 524-624 wifi/ a maximalne obcas nejaky to traficko odejde.
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jaky router na internet privedeny UTP kabelem?
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 12.06.2007, 19:54
  2. Router na minutu zamrzne
    Založil Rainbow v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 13.04.2007, 11:32
  3. Praktická realizace multicastu, jaký IGMP router?
    Založil bleak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.02.2007, 09:36
  4. 04/05 - Jaky router na Turbo 2000 od Karnevalu?
    Založil Mymak v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.04.2005, 21:35
  5. help s domaci siti + jaky router s printserverem?
    Založil Commander v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 21:09

Pravidla přispívání