V ceně do 500 kč koupíš akorát tak shit a budeš tam furt měnit baterky, případně bude problém s dosahem atd.

Pokud tedy musí zachovat rozpočet, tak rozhodně drátové - a ani to není nijak extra rozpočet. Osobně mám doma kombinaci Genius SlimStar a Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0, rozpočet to přesáhne asi o 150 kč, ale myš výborná a klávesnice postačující, designově OK (ale to je subjektivní).

Pokud musí mít bezdrát, tak rozhodně něco od logitechu, nic ostatního bych neriskoval. Osobně mám bezdrátovou Logitech VX Revolution (používám k NTB), myška cca. 1500 Kč, ale dokonalost sama. Co se týče spotřeby, tak už ji mám cca. 3 týdny a denně používám 9+ hodin a baterka ukazuje ještě 95 dní/85% kapacity.
Kolega má bezdrátový set od logitechu (nevím jaký typ) a nedávno po roce měnil baterky v klávesnici v myši prý mění tak jednou za třičtvrtě roku.

Jinak měl jsem bezdrátovou klávesku od Geniusu a baterky jsem tam měnil furt - používal jsem ji sporadicky (u HTPC - tj. jednotky hodin měsíčně) a měnil jsem každý měsíc...