Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Samovolne se vypinajici LCD HP1965

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Standardní Samovolne se vypinajici LCD HP1965

Tak se mi posledni dobou stava jedna celkem neprijemna vec. Pocitac je pustenej a obcas se stane, ze se monitor znicehonic prepne do rezimu spanku. Vypada to, ze pocitac jede dal, jenom jakoby zhasnul monitor (jedno nebo dvakrat se stalo, ze u toho zamrzl cely pocitac). Je uplne jedno, jestli surfuju po netu, nebo delam neco v nejakem programu, koukam na video, posloucham hudbu nebo hraju hry, proste to udela tohle. Zkusil jsem nastavit defaultni hodnoty veskereho hardwaru (cili zadne pretaktovani niceho). Kdyz to udela, tak musim pocitac vypnout, prohazet DVI kabel u grafiky a monitoru, naslede PC zapnout a jede to dal. Doposavad to nebylo tak caste, stavalo se to treba jednou za tyden, 14 dni, ale dneska mi to udelalo uz potreti a po naslednem prohozeni kabelu mi sice PC naskocilo, ale obraz zhasl vzdycky s nacitanim widli, az na ctvrty pokus zase je (snad) vse tak jak ma. Sestavu mam napsanou v podpisu, nemenil jsem v PC za posledni rok nic, krome noveho HDD a stary jsem dal jako externi do externiho boxu (taky viz. podpis). Jinak operacni system mam WinXP Pro SP3 CZ. Nevite prosim nekdo, cim by to mohlo byt. Moje podezreni je bud na monitor (logicky) nebo grafickou kartu, jine moznosti me nenapadaji. Docela problem je v tom, ze kdyz bych chtel zkusit jinej monitor nebo GK, tak se problem treba 14 dni nemusi objevit a zatim nevim o nikom, kdo by mi na delsi dobu pujcil monitor nebo GK a ani v to nedoufam. Budu rad za jakekoliv Vase rady.
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Samovolne se vypinajici LCD HP1965

Ked sa vypina monas tak podstate nedostava signal z grafiky. Co skusit grafiku vytiahnut a znova vrazit do slotu, pripadne pozri si ci nieje niekde na kontaktoch prach usadeny a najlepsie stetcom vycistit.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Taky by možná stálo za to zkusit jinej DVI kabel.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    42
    Vliv
    284

Tak na to, aby nebyl ve skrini prach, tak na to jsem docela haklivej, takze ji pravidelne cistim od prachu (naposledy pred necelymi dvema mesici), ale stejne jsem ji vyfoukal, grafiku vytahl, projel steteckem konektory a dal zpet. A taky me napadla jeste stejna myslenka jako Pecu, takze jsem uz zapojil novej DVI kabel. No uvidim co to udela, kdyby to bylo kabelem, tak by to pro me bylo nejprijatelnejsi, pac pisu diplomku a nejak zrovna nepotrebuju, abych mel grafiku nebo monitor na reklamaci. Kazdopadne diky Vam panove za rady, ocenim je K+ (pokud to bude mozne). Kdyby mel jeste nekdo nejakej jinej navrh, tak sem s nima.
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Napadaju ma este drivery ? Co skusist chvilu bezat v safe mode ak to tam nebude robit, tak potom by ten driver mohol byt zly.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Napadaju ma este drivery ? Co skusist chvilu bezat v safe mode ak to tam nebude robit, tak potom by ten driver mohol byt zly.
    Zkusit muzu, problem je v tom, ze dneska to teda zlobilo dost, ale predtim to 14 dni neudelalo ani jednou a to je celkem dlouha doba na testovani v safe modu

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Počítám že to asi nebude tvůj případ, ale něco podobného jsem řešil u kamaráda a důvod byl SW rázu....lamka si nainstaloval 2 různé firewally-antiviry a v konečném důsledku to dělalo nepředvídatelné věci.

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    Počítám že to asi nebude tvůj případ, ale něco podobného jsem řešil u kamaráda a důvod byl SW rázu....lamka si nainstaloval 2 různé firewally-antiviry a v konečném důsledku to dělalo nepředvídatelné věci.
    No antivira mam pouze NOD32 uz asi dva roky, firewall pouze Kerio Personal Firewall taktkez stejnou dobu a doposud nebyl zadny problem, takze tohle bych asi opravdu vyloucil. Navic po vymeneni DVI kabelu zatim vse v poradku, ale jak rikam, nekdy to trva treba tyden, dva, nez se zavada projevi. Tak tomu necham zatim volnej prubeh a uvidim, co to casem udela.

Member Avatar uživatele baros
    Věk
    47
    Vliv
    279

Asi te nepotesim, kolega v praci mel HP1965 se stejnymi priznaky jako ty.

Myslim, ze se to casem zhorsovalo a skoncilo to reklamaci, novy kus je bez problemu.

Věk
    42
    Vliv
    284

Tak opet vytahuji tento thread na svetlo sveta. Situace se moc nezmenila, obcas se sam monitor vypnul, predpokladal jsem bud monitor nebo grafiku, ale ani jedno, ani druhy to nedela. Kabel DVI jsem zkousel jinej (dokonce dva) a nic. Minuly tyden jsem delal upgrade na E7200 na desce Gigabyte EP35-DS4 a grafika HD4870. Po dnesnim hrani ale opet to same, zase se vypnul monitor (HP LP1965). Tak jsem si rikal, ze to bude asi monitorem, pujcil jsem si monitor od pritulky (HP LP2465) a ejhle, po pul hodine hrani zase. Otestoval jsem i pameti (Goldmemory), deska, cpu a grafika jsou nove, tim by to byt nemelo. Jediny co zustava (kdyz vyloucim disk a mechaniku, u kterych si myslim, ze to nedelaji) je zdroj a zvukova karta (S12-430W a Sound Blaster Audigy ES). Tim bych se chtel zeptat, jestli to muze delat zvukova karta (zkusim ji vyndat a nainstalovat tu onboard), nebo jestli ten zdroj neni na tuhle sestavu moc slabej (grafika bez OC, CPU pri def. 1.2125V na 3.16 Ghz, testovanej Orthosem 24 hodin, ovsem jeste se starou grafikou 8800GT), zbytek veci v podpisu. Zatim ten problem nastava jen pri hrani, s drivejsi sestavou se to vypnulo i pri brouzdani na netu. Napada Vas jeste neco jinyho, nebo budu muset (v pripade, ze to nebude zvukem) zkusit jinej zdroj?

Ostuda fakulty mince Avatar uživatele Rodeo65
    Věk
    39
    Vliv
    256

Citace Původně odeslal Pitrs82 Zobrazit příspěvek
    Tak opet vytahuji tento thread na svetlo sveta. Situace se moc nezmenila, obcas se sam monitor vypnul, predpokladal jsem bud monitor nebo grafiku, ale ani jedno, ani druhy to nedela. Kabel DVI jsem zkousel jinej (dokonce dva) a nic. Minuly tyden jsem delal upgrade na E7200 na desce Gigabyte EP35-DS4 a grafika HD4870. Po dnesnim hrani ale opet to same, zase se vypnul monitor (HP LP1965). Tak jsem si rikal, ze to bude asi monitorem, pujcil jsem si monitor od pritulky (HP LP2465) a ejhle, po pul hodine hrani zase. Otestoval jsem i pameti (Goldmemory), deska, cpu a grafika jsou nove, tim by to byt nemelo. Jediny co zustava (kdyz vyloucim disk a mechaniku, u kterych si myslim, ze to nedelaji) je zdroj a zvukova karta (S12-430W a Sound Blaster Audigy ES). Tim bych se chtel zeptat, jestli to muze delat zvukova karta (zkusim ji vyndat a nainstalovat tu onboard), nebo jestli ten zdroj neni na tuhle sestavu moc slabej (grafika bez OC, CPU pri def. 1.2125V na 3.16 Ghz, testovanej Orthosem 24 hodin, ovsem jeste se starou grafikou 8800GT), zbytek veci v podpisu. Zatim ten problem nastava jen pri hrani, s drivejsi sestavou se to vypnulo i pri brouzdani na netu. Napada Vas jeste neco jinyho, nebo budu muset (v pripade, ze to nebude zvukem) zkusit jinej zdroj?
    Dle me to bude zdrojem. Slaby zdroj, jestli to neutahne...Zvukovka ? Mno to nevim, me treba hazel starej CPU BSOD kdyz jsem hral jednu hru, zvedl jsem napeti a tradaa, ale todle smrdi zdrojem...

PS: Vypina se ten tvuj starej i u segry v kompu?
    Naposledy upravil Rodeo65; 06.07.2009 v 20:45.
    PC: Intel i7 4770 | Noctua NH-D14 | ASROCK Z97 EXTREME 4 | 16GB (KIT 4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Kingston HyperX Blu | MSI GTX 970 GAMING X | Asus Xonar DX | SAMSUNG SSD 1TB | Lian-Li PC-V335B @ 2x Noctua | Corsair HX750W | Logitech MX-518 | Logitech G15 | DELL U2713HM |
    NAS: Intel Celeron G1850 | Gigabyte H87N | 8GB RAM | SSD 40GB Intel 320 | 4x3TB RAID5
    NB: C2D T9400,4GB RAM DDR2,NViDiA 9650GT 1GB RAM,500GB HDD 7200ot/min. LCD 1680x1050

Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Rodeo65 Zobrazit příspěvek
    Dle me to bude zdrojem. Slaby zdroj, jestli to neutahne...Zvukovka ? Mno to nevim, me treba hazel starej CPU BSOD kdyz jsem hral jednu hru, zvedl jsem napeti a tradaa, ale todle smrdi zdrojem...

PS: Vypina se ten tvuj starej i u segry v kompu?
    Ne, nevypina, to uz je odzkouseny. Zitra zkusim tu zvukovku, treba to nema rado ovladace ci co, kdyz to bude delat i pak, tak vyzkousim jinej zdroj.

Edit: Je mi divny, ze by to byl zdroj, delalo to predtim na slabsi sestave, kterou papirove mel utahnout s prstem v nose, papirove by na tuhle taky stacit mel (teda pokud neni vadnej zdroj sam o sobe, ale co jsem koukal na mu napeti nekolisa)
    Naposledy upravil Pitrs82; 06.07.2009 v 21:34.

Ostuda fakulty mince Avatar uživatele Rodeo65
    Věk
    39
    Vliv
    256

Citace Původně odeslal Pitrs82 Zobrazit příspěvek
    Ne, nevypina, to uz je odzkouseny. Zitra zkusim tu zvukovku, treba to nema rado ovladace ci co, kdyz to bude delat i pak, tak vyzkousim jinej zdroj.

Edit: Je mi divny, ze by to byl zdroj, delalo to predtim na slabsi sestave, kterou papirove mel utahnout s prstem v nose, papirove by na tuhle taky stacit mel (teda pokud neni vadnej zdroj sam o sobe, ale co jsem koukal na mu napeti nekolisa)
    No papirove, praxe je jina. Ne kazda civka je stejna, kondik atd...takze treba jsi narazil na "zmetka". A kdyz podtaktujes procak, odpojis disk a mechaniku. To by ti melo par Watiku dat. Zvukovka?? To jako by jsi daval za vinu podlozce pod mys ze ti chrci bednicky dle me I kdyz...Nikdy nevis

EDIT: V catalystech podtaktuj grafiku atd... uvidis co to rekne, protoze aby to delalo jen u her a ne treba u muziky, filmu...kde se zdroj flaka...
    Naposledy upravil Rodeo65; 06.07.2009 v 22:05.
    PC: Intel i7 4770 | Noctua NH-D14 | ASROCK Z97 EXTREME 4 | 16GB (KIT 4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Kingston HyperX Blu | MSI GTX 970 GAMING X | Asus Xonar DX | SAMSUNG SSD 1TB | Lian-Li PC-V335B @ 2x Noctua | Corsair HX750W | Logitech MX-518 | Logitech G15 | DELL U2713HM |
    NAS: Intel Celeron G1850 | Gigabyte H87N | 8GB RAM | SSD 40GB Intel 320 | 4x3TB RAID5
    NB: C2D T9400,4GB RAM DDR2,NViDiA 9650GT 1GB RAM,500GB HDD 7200ot/min. LCD 1680x1050

Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Rodeo65 Zobrazit příspěvek
    No papirove, praxe je jina. Ne kazda civka je stejna, kondik atd...takze treba jsi narazil na "zmetka". A kdyz podtaktujes procak, odpojis disk a mechaniku. To by ti melo par Watiku dat. Zvukovka?? To jako by jsi daval za vinu podlozce pod mys ze ti chrci bednicky dle me I kdyz...Nikdy nevis

EDIT: V catalystech podtaktuj grafiku atd... uvidis co to rekne, protoze aby to delalo jen u her a ne treba u muziky, filmu...kde se zdroj flaka...
    Jenze tady je problem v tom, ze to delalo uz predtim, na slabsi sestave a dela to dal, tady nema cenu nahanet watty dolu (na uroven stare sestavy je stejne nedozenu), grafiku nemam pretaktovanou, procesor je na defaultu a udela to stejne. A s tou zvukovkou by ses divil co dokaze, ja si pamatuju, ze kdyz jsem ji kdysi davno porizoval, tak jsem mel obrovsky problem s K-Lite kodekama (ci jak se jmenuji, presne si to uz nepamatuju), protoze diky nim me komp hazel kazdou chvili modrou smrt, proto me to napadlo. Tim vsak netvrdim, ze to musi byt tim, proste jdu vylucovaci metodou, jedine co zbylo je zdroj, zvukovka, disk a mechanika. Uvidim zitra, dneska se do toho uz poustet nebudu.

Btw, kdyz odpojim disk, tam nemam z ceho nabootovat

Věk
    42
    Vliv
    284

Tak zvukovou kartou a ovladacema to taky nebylo (opet se po nekolika dnech monitor samovolne vypnul i s onboard zvukem), tak jsem nakonec pro jistotu koupil silnejsi zdroj (Seasonic SS-500ET-T3), tak jsem zvedav, jestli se problem bude nadale projevovat. Jestli jo, tak uz me fakt nic nenapada.

*Zkouseno na dvou monitorech (na obouch se problem projevil, bezne ten druhy bez problemu)
    *Nova deska (na ni to same)
    *Nove CPU (i bez OC taky)
    *Nova grafika (jakbysmet)
    *Pameti testovany GOLD MEMORY i orthosem a taky v poradku
    *I s onboard zkukovou kartou to same jako s SB Audigy1 ES
    *Zdroj je novy (snad je to tim, uvidime)

Pak uz z komponent, ktere nebyly meneny nebo testovany zbyva HDD, fakt je mi zahadou co to muze delat.

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    41
    Vliv
    231

Troufám si tvrdit že to je zdrojem,před 14dny jsem měnil fan v mém corsairu a dva dny jsem fungoval na záložní 420w zdroj a příznaky jsou naprosto shodné,jakmile se zahřál,monitor šel do hajan,tak nějak jsem tušil která bije a dál se po tom nepídil,vzpoměl jsem i na případ kdy jsem zapoměl na přídavné napájení pro GK po rovnání kabelú ve skříni a spuštění hry skončilo stejně,zvuk šel,vše ok ale monitor se vypnul,když jsem dal corsaira zpět bylo vše OK
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
    Troufám si tvrdit že to je zdrojem,před 14dny jsem měnil fan v mém corsairu a dva dny jsem fungoval na záložní 420w zdroj a příznaky jsou naprosto shodné,jakmile se zahřál,monitor šel do hajan,tak nějak jsem tušil která bije a dál se po tom nepídil,vzpoměl jsem i na případ kdy jsem zapoměl na přídavné napájení pro GK po rovnání kabelú ve skříni a spuštění hry skončilo stejně,zvuk šel,vše ok ale monitor se vypnul,když jsem dal corsaira zpět bylo vše OK
    Uvidime, doufam, ze to tak bude.

Věk
    42
    Vliv
    284

Tak me z toho asi fakt je*ne. I po vymene zdroje za silnejsi Seasonic SS-500ET-T3 se to projevilo zase. Tak jsem se nasral a zacal jeste zkouset jeste nejaky pokusy.

Vymena napajeciho kabelu do zdroje - nepomohlo.
    Vymena prepetove ochrany APC za shodnou od jineho PC - nepomohlo.
    Prehozeni napajeni PC na jinou zasuvku - nepomohlo.

U vseho jsem spustil jako zatez Furmark (stability test 1900x1200 + 8xAA) + Orthos (Blend) a po cca trech minutach se to vyplo, ale kdyz jsem vcera zkousel na te 19" HP taky Furmark (stability test 1280x1024 + 8xAA) + Orthos (Blend), tak to bylo v poradku.

Jde o to, ze se mi to neprojevilo na mem HP LP1965 ale na monitoru pritelkyne HP LP2465. Nevim (pac elektrice nerozumim), jestli to nemuze byt treba moc velka zatez na zasuvky v pokoji (mam dve, na jedne mam jen sve PC z podpisu), kdyz vymenim svuj monitor (ne tak zravej) za ten pritelkyne (kterej si bere podstatne vic). Troufam si rict, ze by v tom snad nemel byt problem, ale uz me vazne nic jineho nenapada, co by to mohlo zpusobovat.

Nevie nekdo jeste neco, na co jsem zapomnel nebo prehledl. Uz me to zacina vazne pekne sr*t, ze na to nemuzu prijit. Vsechny komponenty meneny, zustaly jen Ramky (testovany Goldmemory a dle nej jsou v poradku) a pevny disk.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Zásuvky můžeš dotáhnout, obzvlášť pokud je to hliník, dále se podívej na zásuvkové okruhy, zda na tom toho nevisí moc a poslední úvaha by padala na to, co je za zdí...

Zzkusil bych vše přenést a zapojit jinde bez jakýchkoli zdrojů rušení a vidělo by se.

Stejně tak by chtělo odzkoušet chování co nejočesanějšího stroje (bez všeho na USB) a půjčit si jiné paměti a pro sichr i disk (byť je to pravděpodobnost nicotná oproti pamětem)...
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Mám taky tento monitor a grafiku Radeon 1300XT.Když jsem připojil monitor ke grafice přes DVI tak počítač se normálně rozjel, ale monitor zůstal v pohotovostním stavu-zůstal vyplý.Když jsem monitor připojil ke grafice přes analog, normálně se rozjel spolu s PC.Když jsem tam dal jinou grafickou kartu tak monitor fungoval jak přes analog tak přes DVI.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. CRT vs LCD
    Založil Mir v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 48
    Poslední příspěvek: 07.02.2009, 14:40
  2. Samovolne vypinani LCD Acer AL1721
    Založil haf v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 13.11.2007, 20:40
  3. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10