Zaujímavé, ja mám práve opačné skúsenosti. IBM 75GXP mi slúžilo skoro 8 rokov (až kým som nezlomil jeho napájací konektor) a to som ho počas strednej denne nosil do školy v batohu (viete si predstaviť ako sa s ním zaobchdázalo). 60GXP som nevlastnil ale zopár kusov z nich mali ľudia v mojom okolí, viem konkrétne iba o jednej 40GB verzií ktorá odišla susedovi, a až do minulého roku som používal aj ja, aj môj bratranec výhradne IBM/Hitachi a nemal som nikdy žiaden problém, či už v PC alebo v NTB. Oproti nim ak neriešim staršie WD s menšou kapacitou ako 4GB, tak okrem jednej RE3-ky ktorú som dostal po reklamovaní predchádzajúceho, sú všetky už zlé (neopravitelné BB alebo úplne nefunkčné). Toschiba: v NTB tiež všetky doslúžili. Seagate sa drží pomerne dobre, ale zopár ich tiež už odišlo tak ako v NTB, tak aj v PC, hlavne tie v práci. Maxtor je na tom lepšie, z tých som ešte nefunkčný nevidel, ale v mojom okolí ich je menej. A nakoniec Samsung. Prešlo mi ich rukami 7 kusov (všetko HD753LJ) ale okrem toho že mi ich vyhadzuje Adaptec 2420SA z RAID3 pola, sú všetky funkčné. Takže ja osobne ostávam verný Samsungu a Hitachi.