Já mám právě výrazně lepší zkušenost se 7.5, na kterou s nostalgií vzpomínám (ona sedmička zezačátku také nebyla příliš povedená, ale od 7.1 byla bez problémů).
Lepší se mi 7.5 jevila jak rychlostí, tak i spolehlivostí (osmička otravovala planými poplachy a bez varování mazala soubory, dřív, než jsem to stačil přenastavit - jednalo se přitom o neškodný DOSový spustitelný soubor, který měl tu smůlu, že byl při kompilaci zkomprimován). Dál mi osmička přijde poněkud nepřehledná a nenažraná na prostředky, což na svou dobu byla i sedmička, ale ve srovnání s osmičkou to nebylo skoro nic.
Občas jdu trochu proti proudu a držím se starého a osvědčeného - jsem holt konzervativní (a nemám rád pomalé molochy).
Jinak jsem nezažil infekci, která by se přes 7.5 infiltrovala (přes 7.0 ano a přes osmičku taky, ale pořád nic proti Avastu, kde jsem každou chvíli někomu něco řešil).
Ale upřímně - znám i lidi, kterým nepomůže ani NOD a slušný firewall, jednomu takovému jsem před týdnem likvidoval další rootkit a životnost systému u něj počítám na týdny.