Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: CRT iiyama VM450 S901GT-vada

Standardní CRT iiyama VM450 S901GT-vada

Tento monitor s Hitachi obrazovkou jsem kupoval o letních prázdninách. Testoval jsem pomocí Nokia test a monitor dával slušné až výborné výslekdy. Ostrost dobrá, jen v rozích lze si všimnout rozdílu, ale stále koukatelné. Po čase používání jsem si všiml, že obraz je mírně natočen doprava a v OSD je samozřejmě příslušná funkce. To co mě ale trochu dostalo je, když jsem začal obraz natáčet do stran.
    Více detailů zde
    Prostě čím více se natočení blíží ke kraji, tím jakoby v rozích vynechávali děla. Naštěstí po resetu, se vše v pohodě vrátilo, takže jsem si našel takovou část na posuvníku Tilt, jak mi vyhovovalo. Ono i tak při práci to neruší. Tak jsem to nechal bejt, ale docela by mě zajímalo, co to je nebo jestli to je u CRT běžné
    Každopádně v bližší době monitor otevřu, vyčistím, propájím spoje a vyměním kvůli životnosti elyty.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: CRT iiyama VM450 S901GT-vada

Z tý fotky toho moc vidět neni, ale pokud jde o ty horší barvy a hnutou geometrii v rozích, tak u mýho NECu Multisync FE1250+ se tohle olvádá v OSD pod položkou "Globalsync", dá se tam ovládat právě toto, když jsou v rozích barvy horší. Ale to je high-end monitor, jestli to má i tento nevím, jestli ne tak to se bude ovládat asi jen přes servisní konektor, a to nevim jak vyřešit.
    The best Unreal Tournament maniac.

Arrow Re: CRT iiyama VM450 S901GT-vada

spousta monasu mela servisni menu pres nejaky specificke kombinaci ovladaci prvku po sobe. Ja mel 454 iiYamu, docela parametrove slusnej monas, ale nakonec mi odesel do vecnych lovist, druhy kus mel taky nejaky problemy s geometrii, tak jsem od te doby iiYamu nezkousel. Sice si myslim ze je Adolfik trochu pozer, nicmene jsem rad, ze tady nekdo z nejakeho nedostatku, nebo naopak prebytku resi takovyhle oldschool veci, pac u novyho monitoru mi to chybi, preci jen aspon v geometrii jsem s LCD spokojen, coz znamena, ze nemuzu pernamentne neco ladit a nadavat jak mam kde co krive. Nejhorsi je, ze kdyz se hne s jednim, rozjede se to druhe. Preji hodne stesti, ale tyhle monasy uz jsou v podstate zombici, muze si jeste nejaky mesic podrzet, ale nespolehal bych na nej jako na nejaky stalyho matadora...
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kde ještě sehnat CRT
    Založil Adolfik v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 26.03.2009, 21:43
  2. CRT vs LCD
    Založil Mir v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 48
    Poslední příspěvek: 07.02.2009, 14:40
  3. CRT Monitory Samsung vs. iiYAMA
    Založil reFleX v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2