to je initramdisk, kde mas drivery pro radice a podobny veci. Hadam, ze proto ti to hazi tu chybu (cesta by mela bejt dobre, grub cisluje od 0)
BTW proc lilo?
to je initramdisk, kde mas drivery pro radice a podobny veci. Hadam, ze proto ti to hazi tu chybu (cesta by mela bejt dobre, grub cisluje od 0)
BTW proc lilo?
Loading signature [ FAILED ]
Mam mit do skoly prezentaci na zavadece OS - LILO, tak to tam chci ukazat jak se to konfiguruje a tak...
Tak ted bude problem to ulozit do MBR... Jak se mam dostat na ten prikaz lilo aby fungoval? kdyz nabootuju z CD, tak to vzdycky hazi naky chyby ze disk neexistuje a tak...
NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...
tak uz to maká, musel jsem přeinstalovat linux a dopsat do lilo.conf to initrd a jede toDiky
NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...
BTW: Kdyz uz jsme u toho, co je to 1st a 2nd stage? Vim ze se to nahrava do MBR, ale co si pod tim mam predstavit...
Dobry uz jsem to nasel http://cs.wikibooks.org/wiki/Start_Linuxu
Naposledy upravil Chuck; 08.03.2009 v 11:12.
Nj, to mi neco pripomina, vyuka davno absolentnich technologii ...
lilo mi bezi na par strojich uz jen z duvodu, ze "to proste funguje", tak neni duvod se v tom rejpat, ale referovat o lilu ktery si zapisuje konfiguraci do MBR, kdyz tu mame grub kterej si ji precte z konfiguraku ...
Mimochodem, na boot je v obou pripadech lepsi mit samostatnou partisnu a mit na ni jen ext2. Je to spolehlivejsi.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)