Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Kondenzátor - funkce...

Standardní Kondenzátor - funkce...

Předem upozorňuji, že v oblasti elektroniky nemám žádné vzdělání a proto můj dotaz bude asi pro někoho zcela triviální
    Řeším problém se správnou funkcí domácí vodárny: ve studni je ponorné čerpadlo, v domě expanzní nádoba s tlakovým spínáním (funguje - ověřeno), které dle dosaženého tlaku pouští elektriku do startovacího kondenzárotu o kapacitě uF25 - u toho kondíku mám podezření že nefunguje, je správná moje domněnka, že skrze něj by měl procházet trvale proud do čerpadla a nebo pouze nárazově při spuštění čerpadla? Než se odhodlám k vyndání čerpadla ze studny rád bych eliminoval menší zlo...

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Standardní Re: Kondenzátor - funkce...

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    Předem upozorňuji, že v oblasti elektroniky nemám žádné vzdělání a proto můj dotaz bude asi pro někoho zcela triviální
    Řeším problém se správnou funkcí domácí vodárny: ve studni je ponorné čerpadlo, v domě expanzní nádoba s tlakovým spínáním (funguje - ověřeno), které dle dosaženého tlaku pouští elektriku do startovacího kondenzárotu o kapacitě uF25 - u toho kondíku mám podezření že nefunguje, je správná moje domněnka, že skrze něj by měl procházet trvale proud do čerpadla a nebo pouze nárazově při spuštění čerpadla? Než se odhodlám k vyndání čerpadla ze studny rád bych eliminoval menší zlo...
    Podľa mňa je Tvoj predpoklad s tým kondíkom správny.
    Viz : http://cs.wikipedia.org/wiki/Asynchronn%C3%AD_motor
    Tie kondenzátory starnutím stracajú kapacitu a tým pádom to potom blbne.

Za mlada sme s tým robili pokusy a pamätám, že som špatným kondíkom sa motor neroztočil ani na prázdno...
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Member Avatar uživatele 007
    Vliv
    259

Jednofázové motory používají rozběhový kondenzátor na posunutí fáze na rozběhovém vynutí.Pokud u něj poklesla kapacita,neprojde přes něj dostatečný proud pro rozběh motoru.Až ho budeš měnit,než na něj šáhneš,skratuj jeho vývody kusem drátu,nebo tě zbije,i po několika hodinách si drží slušný náboj.
    C2D 4600,2*Kingston HyperX 1GB PC3200,Leadtek 7600GT,UATA 120G SEAGATE Barracuda+SATA 250G SEAGATE Barracuda,ADMtek AN983 10/100 PCI,Asus P5PE-VM,GSA 4163B,GCC 4480B,19\"LCD LG-L194WT-SF

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

nestacilo by zarizeni odpojit od napajeni a spustit....
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Arg - to jsem samozřejmě vyzkoušel...

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

jeee to nebylo mysleno na tebe, ten kondour je jednoznacne spatny, jak jiz bylo zmineno. Casta "zavada"

Ja reagoval na toto:

Citace Původně odeslal 007 Zobrazit příspěvek
    .....Až ho budeš měnit,než na něj šáhneš,skratuj jeho vývody kusem drátu,nebo tě zbije,i po několika hodinách si drží slušný náboj.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

ještě poslední dotaz, existují v oblasti kondíků lepší a horší výrobci? Jakou značku nebo technologii koupit abych měl alespoň dobrý pocit, že nic lepšího se koupit nedá

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

no vyrobcovia.... jednoducho ked som taky kondik potreboval zasiel som do opravovne elektrospotrebicov a zenska mi dala na vyber.. 5M alebo 10M
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání