Predem dekuji vsem za podnetne nazory, momentalne studuji vsechny navrhy, ktere tu padly.
Se socialnim inzenyrstvym souhlasim, ke vsi smule mi bylo receno, ze do tohodle nemam moc co kecat. Samotna serverovna ma byt hlidana, ovsem to, jak se budou chovat jednotlivi uzivatele uz jde mimo mou osobu. Alespon momentalne. Plne si uvedomuji, ze nejslabsi clanek retezu byva prave urednicek s flashkou, ktery pak do site natahne nejaky balast ci rozmrzela pani, ktera milemu panovi na druhem konci telefonu vykeca prvni, posledni.
To, ze "hlavouni" se o toto nezajimaji ("Hackeri prece utoci z Internetu, tak kde je problem?") nebo mozna toto slyset nechteji, uz je zase jina pohadka.
V soucasne situaci to vidim pravdepodobne na certifikaty u jednotlivych stroju v kombinaci s NAP roli na Win2008 a NAC technologie u Cisca. Co jsem tak zbezne koukal, NAP by primo melo spolupracovat s RADIUS serverem.
P.S. OpenVPN mi bylo zavrhnuto z duvodu, ze je to nejaky pitomy free software od bandy nadsencu, pofiderne spichnuty nekde v garazi. Windows to prece musi umet lepe a aby to bylo opravdu profesionalni, tak tam musi byt vsechno od Microsoftu. Radeji bez komentare.