Výsledky 1 až 25 z 86

Téma: Výběr 5.1 receiveru, trable jak to všechno propojit(dvd rekordér + tv), co koupit

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    299

Standardní Re: Výběr 5.1 receiveru, trable jak to všechno propojit(dvd rekordér + tv), co koupit

zdar hosi, prave jsem se dostal k pocitaci. nevybiram to primo pro sebe, ale pro otce. asi dva 8h jsem studoval jednotlive vlastnosti a produkty, nez jsem vubec zacal vybirat. investice je do 10 tisic max, coz tedy imho neni moc, ale co mam delat.

nez jste sem postli tu yamahu(znacka puvodem z japonska ze?), tak jsem mel vybrany panasonic SA-HR45E-K se 2 optickymi vstupy - coz je idealni, nejlevneji jsem ho nasel za 3700,-
    http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=...pohled=vyrobky
    ta yamaha ale asi bude lepsi ze?
    navic je super, ze ma i analogovy 5.1 vstup pro cinche..

otec by chtel hlavne nejake levne sloupove repro, nejspis vezme tento shit - lg domaci kino, u ktereho navic zaplati zbytecne dvdcko, ktere jiz mame. cena setu cca 6 litru.
    http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING#
    ktery ma podle me, nasel jsem jedinou anglickou recenzi, kde bylo foto zadni strany s vstupy a vystupy, ma 1 opticky vstup a zadny koaxialni. takze tam pripoji asi jen dvdcko. rikal, ze kdyztak casem koupi zvlast nejaky receiver a nechal by k nemu tyto repraky i subik. myslel jsem pripadne vzit tu yamahu. neprijde mi to vubec jako rozumne reseni, ale je to jeho vec.

dvd rekorder ma krome optickeho vystupu i koaxialni, tak jsem myslel co vzit nejaky, tedy pokud set domaciho kina, alespon s koaxialnim a i optickym vstupem, aby se tam dala pripojit TV i DVDcko. ale trva pozadavek viz nize..

pozadavek otce ale je nejake sloupove repro, at uz v setu domaciho kina, nebo koupit zvlast k receiveru. co jsem ale koukal po cenach, zadne levne jsem nenasel (zbyva na ne 6 litru = na 4 sloupove repro a subwoofer, malo co)

Senior Member
    Vliv
    299

Standardní Re: Výběr 5.1 receiveru, trable jak to všechno propojit(dvd rekordér + tv), co koupit

no ted koukam, ze ty bedny ze setu lg bych nepripojil na yamahu(6-8ohm) ani na ten zminovany panasonic(6ohm), maji podle udaju 4 ohmy. hmmmmmmmm
    no dalsi moznost co jsem s otcem konzultoval byla vzit receiver a k nemu set beden genius 5005, ve dreve ujdou.. 8ohmu, takze by tam mela byt kompatibilita s tou yamahou
    ale preference je na sloupove repro. ovsem co jsem se dival, ceny jsou nekde jinde

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    323

Pripojovat k receiveru (byt levnemu) jakekoliv pocitacove repro, mi prijde jako nesmysl. Koupil bych do zacatku dva sloupy ("poradne", ne takove plastaky jak ma to lg, co jsi tu postnul) a zbytek dokupoval casem. Napriklad subwoofer ani nemusi byt potreba - podle velikosti mistnosti a zvuku tech sloupu.

EDIT: Dokonce jsem videl i sadu 5.0 repro v cene kolem 6-7k Kc..asi to nebude zadna slava, ale vsadil bych se, ze lepsi nez genius to urcite bude Sub dokoupis casem a nebo zjistis, ze ho ani nepotrebujes..
    Naposledy upravil Anduril; 26.02.2009 v 06:57.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member
    Vliv
    299

jde o mensi mistnost s rozmery cca 4x4m. rozumim, ze by subwoofer tedy nebyl treba.. pokud by ty predni a zadni reprobedny hraly i solidne basy. verim tedy, ze by to nemel byt problem a zvukove by nemela byt reprodukce o nic ochuzena.

ty geniusky mi prisly jako takova nejjednodusi a nejlevnejsi moznost, minimalne prozatimni reseni. otec chce prostorovy zvuk, takze pokud 4 sloupy, tak je koupit nejlepe najednou. ad geniusky - vim, jak hrajou, protoze je mam u pc(starsi verzi 5000 s 4 ohmovou impedanci), ale ty novejsi 5005 delaji s impedanci 8ohmu, coz je ok. zvukove se mi celkem zamlouvaji, samozrejme az na ten subwoofer.

dnes odpoledne-vecer to navrhnu a zkonzultuji.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    323

4 sloupy na takovou mistnost jsou zbytecne. 2 sloupy, centr a 2 surroundy (nejake regalovky) budou uplne stacit. Takovy set za 6k sezenes.
    Problem tech geniusu je, ze jsou stavene na zesilovac obsazeny v tom subwooferu..zapojis to na receiver a imho to nebude pri vyssich hlasitostech stihat.
    Naposledy upravil Anduril; 26.02.2009 v 07:50.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    293

4ohm muzes s klidem pripojit. ja bych te yamaze vzal toto na takovou mistnost to bezproblemu melo stacit
    http://www.audioexpert.cz/regalove-r...at-quantum-503
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Odvažuji se tvrdit, že možná i sloupy jsou zbytečný luxus v tak napjatém rozpočtu.
    Osobně mám sestavu Dexon Allegro a jako hlavní přední jsem zvolil pár Dexon Allegro 70 (dvoupásmové regály) a udělal jsem opravdu velmi dobře. Za velice přijatelnou cenu (3K za pár) opravdu hodně muziky. Rozhodně uděláš lépe, když za cenu - v tvém rozpočtu - třípásmových sloupů koupíš dvoupásmové regály.

Ad subwoofer - je skutečně pravděpodobné, že ho ani nebudeš potřebovat. Pokud je otec ochotný koupit si ty plastové shity, tak s koupí pořádných dřevěných (nebo MDF, ať mě nevezmete za slovo) regálů nebo sloupů bude hodně překvapen a basů bude až dost...

Osobně se tedy přimlouvám za tu Yamahu a slušnou trojici repro na předek, ne žádné plasťáky. Co přijde dozadu už tak kritický není, zřejmě vám postačí i nějaký to širokopásmo...

Jinak mrkni na http://www.hifibazar.cz/ - jsou tam zajímavé nabídky...
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Doporucuji si procist http://www.hifipassion.com/

Clovek si pak lepe urci, co vlastne potrebuje, jestli dobry zvuk, nebo hodne funkci...

stereo vs domaci kino:
    http://www.hifipassion.com/stranky/dkvsst.php

Jinak jeste muzu rict za sebe - po 5 letech s domacim receiverem od Sony jsem se vratil k zesilovaci Technics.. (z bazaru)
    Naposledy upravil milka; 26.02.2009 v 09:44.
    i3-2100,4GB DDR3,WD 500GB GP, WD 1 TB GP, inno3d 8800GT, Lenovo L220x

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání