Nasel jsem schehma elektronickeho odstranovace vodniho kamene.
(http://paja-trb.unas.cz/elektronika/...dni_kamen.html)
Zjednodusene popsano - je to v podstate civka namotana kolem trubky s vodou, ve ktere je stridave pole o frekvenci radove v kHz, a to meni fyz. vlastnosti castic vodniho kamene.-ty se pak neusazuji, takze voda je sice stejne tvrda-ma stejne slozeni, ale kamen se nedela.
Vychozi body:
1/ jako softwarova hlava jsem samozrejme linej to bastlit (navic by mi to moc neslo, nejsem na to ani 2x sikovnej, ani vybavenej).
2/ doma bezi permanentne pc s linuxem.
3/ V uvedenem navodu se pise, ze lze otestovat pripojenim vystupu na sluchatka.
==> Napad:
Slo by to zarizeni nahradit prave zvukovkou? stahnout/napsat soft, ktery bude generovat signal je pro me mnohem snazsi, nez to bastlit.
Problemy ktere me ted napadaji:
1/ utahne to vykonove ta zvukovka? Neshori ji vystupni cleny? A kdyz ne, bude to mit dostatecny vykon i bez zesilovace? Pokud by slo o vykon, pomuze mi vybastlit stary bezceny repracky se zesilovacem, misto jejich menice napojit tu civku? Zvukovka by byla nejaky onboard ac97, ktery tam tusim je, pokud ne, tak cokoliv bych za pivo sehnal do pci slotu
2/ PC je daleko (cca 10 metru) od vhodneho mista, kdyz tam natahnu utp kabel, nebude vetsina imepance uz v kabelu, a tim padem vetsina vykonu mizet tamtez? Opet- resily by to ty vykuchany repraky az na miste? zasuvka s 230V tam je.
Otazka:
3/ jestli jsem to dobre chapu, z uvedeneho zarizeni lezou obdelniky?