Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: DELL D830 a hlucnost

Standardní DELL D830 a hlucnost

POuzivam dell D830 uz pres rok a doposud bez potizi.
    Ale posledni dobou se mi porad spousti ventilator i kdyz nebezi zadna aplikace.
    Po chvilce vypne, ale pak zase se spusti a postupem vydava tisci zvuky az nakonec vypne uplne.nevite zda se daji nejak regulovat otacky??Nebo je lepsi kontaktovat vyrobce.
    ps:Nekde jsem se docetl ze to zpusobuje graficka karta.Stahnuti novych ovladacu nepomohlo.Ventilator jsem cistil(profoukl)

Standardní Re: DELL D830 a hlucnost

Citace Původně odeslal Jack68 Zobrazit příspěvek
    POuzivam dell D830 uz pres rok a doposud bez potizi.
    Ale posledni dobou se mi porad spousti ventilator i kdyz nebezi zadna aplikace.
    Po chvilce vypne, ale pak zase se spusti a postupem vydava tisci zvuky az nakonec vypne uplne.nevite zda se daji nejak regulovat otacky??Nebo je lepsi kontaktovat vyrobce.
    ps:Nekde jsem se docetl ze to zpusobuje graficka karta.Stahnuti novych ovladacu nepomohlo.Ventilator jsem cistil(profoukl)

Pravdepodobne bude problem v totalnim ucpani vydechu a nasosu vzduchu (vcelku casty problem) z jemneho prachu se tam udelaji prakticky "ucpavky" a pokud je to konfig na Quadru, tak se pak grafika i CPU extremne pece.
    Doporucuju ti nainstalovat treba Speedfan a kouknout na teploty CPU, pokud budou casto dosahovat 60C a vice, udelal bych rozborku notebooku a vycistil celou desku chladice a hlavne jeho vydechy.
    Pripadne samozrejme znovu vycistit CPU a novou kvalitni pastu a taky zkouknout teplotne vodivou podlozku vedouci z jednoho ramene systemoveho chladice (je to takova seda nebo ruzova zvejkacka).
    A pokud ti takhle sam neustale funi vetrak, znamena to, ze cidlo docela casto spina (Latitudy maj asi 5 rychlosti vetraku), udelal bych to rychle, nebot na prehrati Quadro verze docela dost umiraly.

Pokud ho mas v NBD, pak na to klidne zavolej technika s tim, ze se ti notebook seka, vypina a pripomen, ze se ti zda, ze se furt toci vetrak. Prijede a vycisti to
    Naposledy upravil tiktak; 19.02.2009 v 13:26.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

jj, u tehle notasu se stava, ze vyschne teplovodiva pasta (zvejkacka) u grafiky a vic to pak topi a zapina se vetracek. Pri pripadne NBD zaruce a oprave je dobre uvest ze to hodne topi a tak, jinak vymeni jen desku a chladic mu k tomu nedaji.
    FYI u tenhle notasu s nVidia grafikami Dell prodlouzil zaruku o rok na zavady souvisejicimi s grafikou (chyba primo cipu od nVidie, odchazeji)
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Diky moc.
    Mate pravdu vsichni.
    Uz jsem volal na podporu.A po par otazkach(niz nez pravda ) mi rekli ze u techto modelu je problem s deskou a GPU.
    Tak technik zitra dovali a vymeni mi desku.
    Super diky chlapy

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Dell Latitude D830 s WSXGA+ nebo WUXGA
    Založil briketa v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 08.10.2008, 13:44
  2. DELL D830 a jeho demontaz
    Založil Jack68 v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.10.2008, 06:41
  3. dell d830 a bluetooth
    Založil Jack68 v sekci fóra Síťové komponenty
    Odpovědí: 3