In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened
Možná ty reklamace Sigmy musej řešit přímo přes výrobce, a pokud se dobře pamatuju, tak uživatelé z dpreview uváděli, že reklamace v Japonsku je i s dopravou tam a zpět záležitost tak na 6 týdnů, což na náš měsíční limit nestačí. Takže tělo zákazníkovi vymění, vadnej kus se zřejmě pokusí ještě jednou prodat a až pak ho pošlou výrobci (a opravený zřejmě zkusí prodat opět jako nový).
Jinak si ty negativní reakce neumím vysvětlit.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Sigma vydala novou verzi RAW convertoru SPP 3.5.2
Skvělé je, že vyřešili další problém a to problémy s červeným kanálem v přepalech. Takže červená není buďto přepálená, nebo zašedlá, ale nyní je skutečně červená... Takže to vypadá, že to odkoupení Foveonu Sigmou skutečně někam vedeSIGMA Photo Pro 3.5.2 for Windows
* Improved processing performance in highlight areas of RAW images
* Exposure Warning is displayed to each RGB channels of the histogram
* Addition of “ProPhoto RGB” to the Color Space in “Save Image As”.
http://www.sigma-photo.co.jp/english...nfo_090702.htm
SPP 2.5 auto:
SPP 3.5.2 auto:
![]()
Naposledy upravil no-X; 02.07.2009 v 11:16.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Naposledy upravil no-X; 02.07.2009 v 13:31.
Tak ono je toho ještě víc...Tady je seznam všeho, na co jsem zatím narazil:
1. červená je konečně červená, nemá šedý nádech
2. barevné přechody mezi červenou a jinou barvou jsou OK, žádný banding, žádné šedé ohraničení
3. tyrkysová obloha fuč
4. červená a růžová už nejsou přepálené, na mnoha fotkách se s SPP3.5.2 v červené objevila kresba, kde předtím vůbec nebyla
5. u mnoha fotek vzrostl mikrokontrast
6. žádné zelené a šedozelené nádechy
7. přeexponované snímky mají lepší kontrast, už není výrazně nižší, než u podexponovaných
8. přesto jsem narazil na drobné zhoršení u jedné fotky, kde se zdá být trochu nižší dynamický rozsah
Stará i nová verze SPP se ale dají používat zároveň, takže to není velký problém.
Myslel jsem, že pro vyřešení těhle problémů budu muset upgradovat na SD15, ale všechny zmizely jedním updatem softwaru... naprosto super, je to jako upgrade těla zadarmo
Přechody červená-zelená (doporučuju porovnat jako slideshow):
SPP 2.5 vs. SPP 3.5.2
![]()
![]()
Díky za toto vlákno.
Už jsem také jedním z majitelů SD14.
Nechtěl jsem to, co chtějí masy, a Sigma je mi svou filozofií sympatická.
V neposlední řadě hrála také roli velmi příznivá cena.
Takže zdravím a budu sem nyní chodit častěji
Marx
Přeju hodně úspěchů a pevné nervy![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)