Já ji mám přes půl roku a je je to mobil s asi nejlepší konstrukcí co jsem viděl (takové množství kovu téměř nemá obdobu), mně se na iPhonu 3G hodně nelíbí plastová záda (sice prý s jejich odolností není problém, ale dobrý pocit z úchopu jsem fakt neměl). Jako čistě multimediální přístroj bych E71 ale kvůli malému displeji nedoporučil (dívat se na ní na filmy si nedokážu moc představit) a hudba je taky s otazníkem (má jen 2,5 mm jack a E63 s 3,5mm jackem je plastová), sám používám bluetooth sluchátka, protože nenávidím skládání kabelu do kapsy u kalhot. Hudební přehrávač je ale v pohodě.
Klávesnice je přes malou velikost kláves velmi dobrá a rychlost/překlepovost psaní bude o dost lepší než u iPhonu (soudím i podle recenzí). Navigace není problém (Nokia Maps 3.0 beta jsou opravdu velmi slušné, a jsou k dispozici i navigační systémy dalších výrobců). Symbianovej prohlížeč je na úrovni safari (nebo možná ještě dál díky podpoře flashe, ale to je pro mě okrajová věc), ale prohlížení webu sráží malý displej a jeho nedotykovost (to je jediná oblast, kde dotykové ovládání jednoznačně uznávám, jinak mám raděj klasické).
Dalším faktorem je, že E71 je výrazně levnější (na to co umí mi připadá fakt levná).
Dotaz na majitele iPhonu: je pravda, že když je aktivní EDGE spojení, tak někdo kdo se vám zkouší volat je přesměrován do hlasové schránky?