Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: Uzavřená sluchátka <5000

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Uzavřená sluchátka <5000

Kankal: děkuju, dneska jsem to ale (díky značnému úsilí) pořešil ...

Jen pro jistotu - ten zmíněný krám na Husitské vřele nedoporučuji, nebudu to rozmazávat, ale to je přesně ukázka toho, proč jsem se chtěl obchodům vyhnout ... Naopak můžu jen pochválit Music City na Českomoravské, klid, vstřícnost, dost solidních sluchátek na jednom místě a hlavně lidi, které baví to, co dělají a nestarají se o prachy. Podobně tak v Muzikeru v Holešovicích, kde sice zrovna neměli skoro nic, ale prostě přístup lidí je úplně jiný než jaký až moc dobře znám z různých studií, které si hrají nevím na co. Mimochodem tyhle obchody také klidně odkazují na konkurenci, což je něco venku běžného, u nás stále v úrovni příjemného překvapení.

Abych trochu oplatil, pokud někdo řeší podobný výběr a mohl by se alespoň trochu ztotožnit se mnou a něco mu to usnadnilo, tak jsem toho dneska slyšel docela dost, v krátkosti (abecedně):

- Beyerdynamic DT440 - velmi pohodlná, nepříliš velká sluchátka, s měkčím, pro mě příjemným zvukem, ale zvuk je také zastřený, do výšek slabá sluchátka a přítlak na hlavu velký. Solidní zpracování, které odpovídá ceně, za tu cenu jsem ale také slyšel citelně lepší sluchátka.
    - Beyerdynamic DT770 Pro - pro mě zklamání dne, mimo přítlaku spíš méně pohodlná než DT440, výborný technický zvuk, ale velmi ostrý, už po chvilce mě to vyloženě obtěžovalo. Vynikající zpracování, údajně nový model, vypadaly jinak než na firemním webu (kovové packy na seřízení). Celkově technicky možná i nejlepší zvuk dne, ale prostě mi nevyhovoval.
    - AKG K77 - zastřený, nedetailní zvuk, za těch pár korun ale slušné, ergonomicky dobré. Zpracování slušné, materiály ne tak, náušníky hrozné.
    - AKG K99 - lepší zvuk, stále nic moc, za ty peníze ale slušné. Lepší materiály než u K77.
    - AKG K171 MkII - zajímavá malá sluchátka. Velmi dobře hrají, na svou velikost a typ dost pohodlná, oproti větším AKGčkům menší oblouk na hlavu. Zpracování výborné.
    - AKG K240 MkII - polotevřená větší varianta k K171 (nebo menší ke K271). Pro mě velmi solidní zvuk, ale nepohodlné (ani kočka ani pes). Zpracování velmi dobré.
    - Bose Quiet Comfort 2 around ear - náhodné překvapení dne (chtěl jsem zkusit Triport around ear, ale neměli předváděcí), příjemný, měkčí, vyvážený a dynamický zvuk (jsou to noise-cancelling sluchátka, to jsem ani nezapínal). Lehká, malá, přesto perfektně tvarovaná a ergonomická sluchátka. Výborné zpracování a vůbec nejlepší (zřejmě jehnětina) čalounění náušníků ze všeho, co jsem měl v ruce (srovnatelný pocit luxusu mohou navodit možná tak kovové prvky na DT770). Vzhledem k tomu, jak hrály i z iPodu, tak jako portable jasné číslo 1.
    - Fostex T40RPMK2 - viděl jsem poprvé, zajímavá sluchátka. Dobrý zvuk, zastřenější a basovější než AKGčka, ale pro mě příjemný. Klasická profi konstrukce, s mínusy i plusy, na doma horší (příliš odolné materiály, vypadají, že by se daly dát do myčky), dost pohodlná, jen se slabším přítlakem. Zpracování klasické, dost přesvědčivé, hodně zajímavý gumový most, vydrží jistě leccos. Mají rovnou 6,3 mm jack (na doma taky asi mínus) a kroucený kabel, jediné s jackem z bílého kovu.
    - M-Audio Studiophile Q40 - pro mě překvapení dne č.2. Viděl jsem také poprvé, ale nemůžu říct moc špatného - oproti AKG citelně basovější, ale se slušnými středy i výškami a dobře vyváženým, hodně dynamickým zvukem, ztrácí v jemných detailech. Co mi doslova vyrazilo dech byl prostorový dojem ze zvuku, velmi působivé a hodně jiné než ostatní, která jsem zkoušel (nejblíž jsou si s Bose a HD25). Slušné zpracování a velmi pohodlná sluchátka, s pevným, ale nepřehnaným přítlakem. Rozhodoval jsem se ve finále mezi nimi a AKG a dal jsem přednost mnohem konzervativnějšímu a "suchopárnějšímu" podání AKG s více detaily a také tomu, že AKG znám a M-Audio ve sluchátkách vůbec. Ale kdybych byl blázen, tak bych si vzal oboje a na každých si pouštěl něco jiného. Kdo preferuje dynamiku a basy, tak za ty prachy je to imho pecka.
    - Sennheiser HD215 - dobrý zvuk, lepší než jsem čekal, ale ve srovnání s dražšími sluchátky od AKG absence detailů, hrubý, dost dutý zvuk, lehce zastřený. Velké mušle, ale sluchátka méně pohodlná a s větším přítlakem. Zpracování dobré, za tu cenu zajímavá sluchátka, ale vůbec mě nezaujala.
    - Sennheiser HD25 - výborný, velmi dynamický zvuk se silnými basy, zvukově velmi podobné s M-Audio, ale o něco lepší. Ve srovnání s typově obdobnými AKG K171 MkII mnohem méně pohodlné. Dost drahé, ale je za co, osobně chtít takový projev, tak vezmu mnohem pohodlnější a levnější M-Audio.

Nakonec jsem koupil ty, které jsem jediné nezmínil - AKG K271 MkII. Prostor pro ucho dost velký mají a za svojí cenu jsou pro mě celkově hodně, hodně přesvědčivé. Velmi pohodlné (skvělý samonastavovací most a vyvážený přítlak), hodně dobře postavené, výborně vybavené (dvoje náušníky, dva kabely, aut. vypínání, to všechno se mi moc hodí). Zvukově pro mě perfektně vyhovující, nezastřené, nepřikrášlují, přitom je zvuk neagresivní a nepřehnaný. Výšky a středy jsou výborné, u basů by mohly trochu přidat, to je asi jediné, co bych jim vytknul. Souhlas s Gargamelem, že slyším i na nerozehraných detaily, o kterých jsem neměl zdání (díky nepřebasovanosti jsou v jednom z mých dlouhodobě referenčních tracků slyšet takové detaily na strunách basovky, že mi padá čelist), ve srovnání s předchozími Kossy i staršími Sennheisery je to úplně jiná liga (ale oboje byly levnější). S cenou za tohle jsem taky nakonec spokojený. Ty, co mě nejvíc zajímaly, tzn. K242HD/K272HD v Praze asi aktuálně vůbec nejsou, ostatně jako většina jiných. Celkově mi přijde, že každý druhý má slušná sluchátka, jen nechápu, kde je lidi kupují, další ukázka našeho banánistánu ...

A poslední poznatek pro ty, kdo by tohle chtěli řešit jako já a měli obavu z toho, z čeho jsem já měl ... Stejná sluchátka jsem si poslechl v krámě z přehrávače a zesilovače, přejel jsem domů (30 minut) a připíchl na ADI1988B na Asusu P5E a pustil to samé. Hifisti mě možná zabijí, ale zvuk je subjektivně naprosto stejný, vynikající, bez nejmenšího problému, ani na max. hlasitost absolutně žádný šum, žádné ruchy, nic. Maximální hlasitost je nižší, ale stále vyšší, než kterou bych chtěl kdy provozovat. Opravdu se mi dost ulevilo.

Takže všem ještě jednou díky moc.
    Naposledy upravil jan555; 17.02.2009 v 10:24.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sluchátka s mikrofonem - ozvěna
    Založil kaozz v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 01.07.2010, 22:26
  2. Sluchatka...ktere vybrat ?
    Založil Flora v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 23.11.2005, 18:24
  3. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání