Nahodil sem verzi co je v portage (ne tu z laymana), chodi to, obcas neco zbuchne, je to o rad vic stable nez 4.1, potesilo koncecne fungujici klasicky menu (ty novinky ala vista me prijdou neuveritelne nasravaci, neoperativni, zkratka na praci nepouzitelny). Hodnotim to jako prvni beta, je tam i co se vzhledu tejce jeste spousta bugu (spatne zobrazena pruhlednost ...).
Co je horsi, ze chybi aplikace - k3b, amarok, ... (jasne, da se prekompajlit beta z laymana, ale ...), a pouzivat starsi verze s kdelibs pro 3.5 mi prijde taky trochu drbani ze nohou za krkem.
Co sem ocenil asi zatim nejvic, je ze se da konecne nastavit ktera zvukovka se ma na co pouzivat a ono si to dokonce pamatuje i kdyz se odpoji a pripoji.
Co me nasralo je prehravac videa, nechapu proc nevemou funkcni vec a vyrabej znova kolo. Je totiz naprosto nepouzitelnej, neumi vubec nic (teda video prehraje, ale titulky a dalsi veci ....)
Takze vzhledem k ucelu danyho stroje pouzivam, ale s tim ze do finalniho stadia tomu chybi jeste min 2-3 verze.