berraneck: prý jsou oba v podstatě totéž:
Agfa Copex Pan with a special developer
ad pořad: Taky mi to připadá takové všelijaké. Člověk se nedozví, jak a na čem byl film skenovaný, jestli byly prováděny nějaké úpravy ručně, nebo jen automaticky...

Ale myslím si, že i na ISO200 by film mohl podat lepší výsledek co se rozlišení týká - viz ten 40M sken, který jsem tu před časem zmiňoval (to byla nějaká supermarketová ISO200 Fuji).

Mimochodem, nedavno jsem o tom mluvil s pánem, který se fotografování a hlavně fototechnice věnoval celý život (pracoval v Meoptě, na školení jezdil mimojiné k Zeissovi do Jeny... ) a ten mi říkal, že tehdy se výroba profesionálních a amatérských kinofilmů lišila jen v jednom ohledu: pro každou řadu se používal jen jeden typ emulze, ale profesionální film se nechával přesně stanovenou dobu zrát (pro každý film bylo určeno, v jaké době od vyrobě dosahuje nejlepších výsledků) a až teprve po uplynutí této doby se distribuoval (s krátkou zárukou). Kdežto amatérské filmy se vyrobily ze stejné emulze, ale na pulty šly rovnou. A prý pokud jste natrefili na film před koncem záruky, nebo krátce po záruce v doprodeji, tak měl vlastnosti mnohem lepší, než čerstvě vyrobený.