K C-AF - rozhodně se zlepšil a dost. Nemohl jsem zkoušet různé módy, protože jsem focení nafasoval jako zakázku ... Takže jsem fotil s 35-100/2.0 a 150/2.0 na single AF dynamic mode (diamond) s normal sensitivity a v C-AF je trackování rychlejší, hladší, s minimálním huntem (možná párkrát za půl dne, ale ani nevím a to jsem musel fotit bez focus limiteru), přechodem mezi okolními body bez přeostřování ("bez děr"), mnohem lépe a déle drží zaostřený subjekt pokud se mezi foťák a subjekt dostane další (klasické přikrytí zaostřeného hráče jiným). Odpad se citelně snížil, místo rozčilování jsem se mohl soustředit víc na vlastní focení. Musím ale odzkoušet single AF na sensitivity normal/small (moje obvyklé nastavení pro takhle složité situace), pak taky single dynamic na sensitivity small a dynamic mode (který se údajně radikálně zlepšil) a pak řeknu, jak moc se C-AF doopravdy zlepšil.
Nemám pocit, že by se tímhle z E-3 stal špičkový foťák na C-AF, ale je to hodně poznat. A nutno říct, že někteří další ze zúčastněných výkony E-3 dost chválili (a všem bez rozdílu imponuje hlavně AWB). Domnívám se, že v dobrém světle, nebo na oblíbené ptáky bude teď E-3 hodně dobrá.
stanis: tak máš říct ... Mohl jsem jít třeba s tebou a jedno z f/2 skel ti vždycky půjčit, to není problém ... Třeba příště, klidně dej vědět. Jinak ty fotky mi i tak připadají slušné - jaké byly podmínky, to se můžu jen domýšlet, ale mám dobře odzkoušené, jak veliký je rozdíl mezi f/2 skly a f/2.8-3.5, tím pádem fotit něco takhle rychlého až na f/5.6 musí být overkill ...

VIP

Odpověď s citací