Koukám, že mé kdysi oblíbené téma stále existuje
Takže po letech používání Trilliana jsem byl nucen přejít na jiný komunikátor, protože v T3 bylo už neúnosné množství neopravených bugů a T4 je v nedohlednu, pořád prý jenom coming soon, ale asi nikdy "nedocomingsoonujou".

Teď používám vynikající komunikátor Pidgin. Existuje na něj mnoho pluginů jak jinak včetně skype pluginu pro ovládání skype. Má skvělé logování historie založené na souborech s časovými značkami, velmi snadno se merguje historie z různých počítačů, prostě v commanderu slejete dva adresáře logs a je to. Historie třeba z Trillianu se merguje hodně blbě, protože zapisuje do jediného souboru pro každou síť a každého člověka, kdežto Pidgin zakládá nový soubor pro každou komunikaci a nidky se vám nestane, že byste otevřeli ve stejnou sekundu okno se stejným člověkem na dvou místech. Je založen na knihovně libpurple a GTK, takže je multiplatformní, což je ideální při pendlování mezi Win a Linuxem, na mergnutí historie si vytvoříte skript a jede to . Vytvořil jsem do Pidgina i sadu smajlíků z Trilliana, aby se mi nestýskalo