zdar lidi,
je nejaka moznost udelat system image (napr. ghostem nebo acronisem), kdyz zasifruju partisnu (napr drivecryptem) ....![]()
zdar lidi,
je nejaka moznost udelat system image (napr. ghostem nebo acronisem), kdyz zasifruju partisnu (napr drivecryptem) ....![]()
rekl bych, ze ne, ja mam zasifrovane C: programem TrueCrypt a programy vidi ten oddil jako nealokovany
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
IMG samozrejme udelas, ale bud celyho disku nebo musis vedet odkud kam. Trebas takovy dd ti proste prekopiruje sektor po sektoru celej disk.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Tak tak, proste akorad ta zaloha bude velka jako je ten disk samotny, neb imagovaci soft nerozpozna filesystem a musi udelat bitovou kopii celeho disku.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
dd je standardni nastroj linuxu, funguje to zhruba nasledovne:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb
coz prekopiruje disk a na disk b (b musi byt min stejne velky, ale muze byt vetsi).
Za if i of muzes samo uvest soubor. Pokud zvores poradi, znicis data na disku.
Rychlost je ovsem nic moc, pocitej s tim ze "par" GB to bude takhle kopirovat par hodin.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Rychlost je normalna (obmedzena len prenosovou rychlostou diskov), ked pouzijes vhodnu velkost bloku (napr. bs=524288).
1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm
Nj, ale kopiruje to i uplne prazdny bloky, coz nastroje jako acronis a spol nedelaj.
To je holt dan za sifrovani, musi se zadavat hesla, vetsi riziko ztraty dat, mene snadne zalohovani...
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)