Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: video přehrávač s odděleným obrazem od ovládání

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: video přehrávač s odděleným obrazem od ovládání

Co se tyce toho BSPlayeru, bohuzel pri sledovani filmu se prestaly 4x zobrazovat titulky a musel jsem se zvednout 4x z pohovky, abych ho restartoval. Maximalni unosny pocet zvednuti z pohovky behem sledovani filmu je nula. Navic dost casto prestava zobrazovat titulky pri resizu okna, pomuze opet jen restart BS Playeru. To byla jedna vec. Druha vec je ta, ze i kdyz jsem nastavil BS Player presne podle screenshotu silence, nelze umistit titulky do cerneho pole pod filmem. Nevim uz co s tim.

Takze opravdu budu muset znovu vyzkouset ten MPlayer. Do konfiguraku jsem se nedival, ale asi budu muset.

Jeste mimochodem, zadny z tech prehravacu nedokaze zabranit Viste, aby mi po pul hodine vypla monitor, cimz mi vypne i obraz na televizi. U vsech prehravacu je nicmene standardne nastaveno, ze maji blokovat vypnuti monitoru. Holt asi Vista ma vetsi prioritu nebo ma to nejake reseni krome toho, ze zakazu automaticke zhasinani monitoru po pul hodine? 

------------------------------------------------------------

Takze po zapnuti gl2 skutecne MPlayer ve Viste funguje. Zustavaji dva problemy:

1) Nedokazu posunout titulky dolu pod film do cerneho pole, i kdyz zapnu "Pridavat cerne okraje v rezimu cele obrazovky" - podle komentare to ma delat presne to co potrebuju.
    Nasel jsem FAQ - http://smplayer.berlios.de/forums/vi...c.php?pid=4148 - bod 18 a 19 nefunguje, blbne to, film se zobrazuje uriznuty, nebo okamzite po play spadne.

2) SMPlayer nenacita automaticky prislusne titulky, i kdyz je nastaveno, ze ma hledat titulky obsahujici nazev filmu. Musim je rucne otevrit, pak obraz zavrit a dat znova PLAY.
    Naposledy upravil howard; 03.02.2009 v 23:14.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Jak hejbat titulkama mas fous vejs (vf=expand ...), samo jako parametr do configu, GUI je obecne na ....
    Titule mi tak nejak default otevira, pokud se soubor jmenuje stejne (uplne) jako film (a ma znamou priponu).

Edit: Ten filtr samo zpusobi to, ze se k videu prifari kus prazdnyho mista = tam co je normalne "tma" a tim padem se titule zobrazi tam. Vedlejsi efekt je ponekud vyoseny film (posune ti ho po obrazovce nahoru), ale to predpokladam neva - proste se zmensi cernej pruh nahore.

Edit2: Jeste jednu nevyhodu to ma, neni to automaticky = musis to nastavit pro kazdej film/respektive format/ extra.
    Naposledy upravil Jezevec; 03.02.2009 v 23:25.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Doufam ze jsem nasel spravny konfiguraky (nikde jinde neni *mplayer.ini):
    C:\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
    C:\Users\Howard\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini

bohuzel ani v jednom se ta zmena neprojevi. At pisu vf=expand... kamkoliv, je to bez efektu. Bohuzel, neco je spatne. Mozna je to blizici se pulnoci, zkusim to zase zejtra. Diky za pomoc.

EDIT: Nedalo mi to a zkusil jsem spustit rucne mplayer s parametrem -vf expand=0:-100:0:0 film.avi a funguje to. Takze potvrzuju, ze to GUI SMPlayer je doj***ny. Zitra se na to podivam jeste jednou poradne. Dik.

Mezitim, abych mel zalozni variantu, helpnete mi jeste s tim BSPlayerem? Nastavil jsem vse dle screenshotu, bohuzel ty titulky se proste nedaji dat niz, nez je obraz videa.
    Naposledy upravil howard; 04.02.2009 v 00:10.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Hele a jaký ovládání potřebuješ na druhým monitoru? KMko umí prakticky všechny funkce namapovat na klávesy nebo tlačítka myši a ostatní požadavky zvládne na jedničku.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Pro me je opravdu opruz, kdyz musim kvuli zmene nastaveni vypinat fullscreen, prenaset prehravac na monitor, tam pak udelat zmenu, zase presouvat na televizi a zapinat fullscreen. Nebo pokud mam mysi menit pozici filmu, mzourat na televizi a trefovat se tam na tlacitka je hrozny. Nehlede na to, ze na televizi ani od pocitace nemusim videt. Ja vim, ze to jde vsechno klavesnici, vsak ji taky pouzivam, ale pro me je uzasne pohodlne mit ovladani a vsehcno nastaveni na monitoru. Ale rad bych, abychom zde neresili duvody, proc chci mit oddelene ovladani od videa, zamerme se prosim pouze na vysledek (duvody muzem prodiskutovat potom).

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal howard Zobrazit příspěvek
    Pro me je opravdu opruz, kdyz musim kvuli zmene nastaveni vypinat fullscreen, prenaset prehravac na monitor, tam pak udelat zmenu, zase presouvat na televizi a zapinat fullscreen. Nebo pokud mam mysi menit pozici filmu, mzourat na televizi a trefovat se tam na tlacitka je hrozny. Nehlede na to, ze na televizi ani od pocitace nemusim videt. Ja vim, ze to jde vsechno klavesnici, vsak ji taky pouzivam, ale pro me je uzasne pohodlne mit ovladani a vsehcno nastaveni na monitoru. Ale rad bych, abychom zde neresili duvody, proc chci mit oddelene ovladani od videa, zamerme se prosim pouze na vysledek (duvody muzem prodiskutovat potom).
    btw, není řešení theatre režim na TVoutu? Tj. všechno overlay video se pošle na TVout? Dlouho už nemám k PC připojenou TV, ale kdysi mi to tak fungovalo.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Verim, ze reseni je MediaPlayerClassic Homecinema verze 1.2.929.0 nebo vyssi.

Na grafice nastavit Dual view (ne clone), tak ze na obrazovce televize bude jenom pozadi plochy a bude tam rozliseni vhodne pro televizi.

V MPC v Options - Playback - Output nastavit Fullscreen monitor na Display 2.

Ovladani ma jit nakonfigurovat jako webove pouzitelne napriklad i pres iPhone http://www.evinyatar.be/sphpblog/ind...y080127-145408
    ale to jsem nikdy nezkousel.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal howard Zobrazit příspěvek
    Doufam ze jsem nasel spravny konfiguraky (nikde jinde neni *mplayer.ini):
    C:\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
    C:\Users\Howard\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\MPlayer for Windows\smplayer.ini
    Ne tohle neni ono.
    Pr: Mam adresar mplayer (v program files) a v nem je exe. Pak je v nem este adresar mplayer a v nem soubor config (bez pripon).

Tusim ze pokud by byl tehne config v adresari s filmem, tak jej uprednostni.

Jinak bouzivam binarku primo z hq.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Diky vsem, vecer vyzkousim jinou binarku mplayeru, jine nastaveni BSPlayeru a GOM.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

BSPlayer visty a overlay skutecne titulky dolu neumi. Ale jde to obejit nastavenim viz screen.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: png bs.png (15,5 KB, 4 zobrazení)
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

2howard: Kdysi, kdyz jsem pouzival televizi, tak existoval nejaky Theater mod (aspon u ati grafik), pri kterem jsi nechal prehravac na monitoru a obraz videa se zobrazil na televizi, automaticky ve fullscreenu.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Jenom malou poznámku, zkoušel si přehrávač GOM?:

http://www.gomlab.com/eng/
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nejlepší video přehrávač
    Založil kecinzer v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 30.01.2011, 23:55
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  3. 7/08 MP3 Flash přehrávač + video
    Založil kecinzer v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.06.2008, 23:20
  4. MPlayer, problem s video driverem
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 19.12.2006, 12:05
  5. Jak vypalím video a JPEGy na DVD aby to přečetl stolní DVD přehrávač.
    Založil Jíra v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 13.11.2006, 08:30

Pravidla přispívání