wsus je kapitola sama pro sebe, jeho detekce pocitacu na bazi IDcka, ale samozrejme ne SSID ci GUID, ale svoje vlastni ID kdesi v registrech.
A kdyz maji 2 a vice PC tohle ID stejne tak co? Bude tam videt jenom ten co se prihlasil jako posledni...
wsus je kapitola sama pro sebe, jeho detekce pocitacu na bazi IDcka, ale samozrejme ne SSID ci GUID, ale svoje vlastni ID kdesi v registrech.
A kdyz maji 2 a vice PC tohle ID stejne tak co? Bude tam videt jenom ten co se prihlasil jako posledni...
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
Herdek, tak na tenhle problem jsem tusim jeste nenarazil a SP1 na nekterych klientech urcite mame / meli jsme. Co jsem si tak zbezne kontroloval (WSUSu zas az tolik neverim), vsude uz nam ted visi SP3.
Spis mi trochu vadi, ze nekteri klienti tvrdojisne odmitaji vynucene nahlaseni na WSUS pomoci command line (/detectnow /reportnow), takze holt musim pockat, az se sami milostive uraci.
Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix
Spise zkus tenhle
wuauclt.exe /resetauthorization /detectnow
a nebo scriptik na kompletni reset windows update
net stop bits
net stop /s wuauserv
regsvr32 /u wuaueng.dll /s
del /f /s /q %windir%\SoftwareDistribution\*.*
del /f /s /q %windir%\windowsupdate.log
regsvr32 wuaueng.dll /s
net start bits
net start wuauserv
wuauclt.exe /resetauthorization /detectnow
Pouzivam toto:
Kód:@echo off Echo This batch file will Force the Update Detection from the AU client by: Echo 1. Stops the Automatic Updates Service (wuauserv) Echo 2. Deletes the LastWaitTimeout registry key (if it exists) Echo 3. Deletes the DetectionStartTime registry key (if it exists) Echo 4. Deletes the NextDetectionTime registry key (if it exists) Echo 5. Restart the Automatic Updates Service (wuauserv) Pause @echo on net stop wuauserv REG DELETE "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update" /v LastWaitTimeout /f REG DELETE "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update" /v DetectionStartTime /f Reg Delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update" /v NextDetectionTime /f net start wuauserv @echo off Echo This AU client will now check for the Updates on the Local SUS Server. Echo After 10-20 mts Have a look at C:\Window\Windows update.log Echo For any errors; feel free to post on the forum & I will try to help out. Pause
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Diky moc za skripty, ozkousim![]()
I kdyz mam pocit, ze ten od Hollyho uz jsem kdysi zkousel a bylo mi to prd platne. Kazdopadne je mozne, ze WSUS 3.0 uz se s tim popere lepe nez jeho mladsi bratricek, pod kterym jsem to zkousel.
Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix
Mas asi pravdu, on sice spolehlive zpusobi prihlaseni do wsusu (pokud je to tak samozrejme nastavene), takze se tam objevi, nicmene na report updatu je treba si pockat.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)