Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: NF-7 a SATA disk Samsung HD250HJ

Standardní

Ahoj,mám trochu problém s instalací SATA disku na desku NF-7,vím že to je sice SATA2 disk,najde se,ale při instaůaci woken,nechce přečíst driver s diskety,vřdy napíše že nemůže přečíst soubor txt. driver jsem stáhl ze stránek výrobce,ale možná jsem něco nastavil blbě v biosu,i když si myslím že jsem přečetl tady o této problematice vše.Bios mám aktualizovaný.Tak kde co dělám blbě? dík za info

Tak už sem na to přišel..
    Naposledy upravil peta303; 25.01.2009 v 19:47.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: NF-7 a SATA disk Samsung HD250HJ

A? Nemyslíš že když jsi na to řešení přišel, že by bylo dobré ho sem i napsat?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

jasně že napíšu,jenže spěchám ten comp zprovoznit,a tlačí mě čas,ale dnes to tu ještě napíšu.

Tak mi to sic trochu trvalo,než to začlo běhat,ale už to píšu z toho stroje.Destka ABIT NF-7S.po připojení HDD Samsung HD250HJ mi sice normálně naběhla instalace XP,při hledání řadičů jsem zmáčkl F6 a nechal vyhledat ovládače od samsungu (samozřejmě jsem před tím musel doma najít FDD mechaniku a povolit ji v BIOSu) a ono nic... tak jsem hledal rady na webu,našel jsem jednu-zkusit dát jumper na snížení rychlosti přenosu dat,prostě ze SATA 2 na SATA 1,a ono zase nic.Tak jsem vyhledal drivery k desce (naštěstí jsem je doma našel) a tam jsou ovládače na SATA-zkopíroval jsem je na FDD a zkusil to.Naběhlo to normálně nabídlo instalaci a vše vesele pokračovalo,a jak došlo na reboot,tak jsem disketu vytáhl,což jsem asi neměl dělat,protože vše začalo znovu od začátku.. tak jsem začal znovu a lépe...tentokrát jsem tam již disketu ponechal a celá instalace proběhla normálně.BIOS byl nastaven defaultně jen v BOOT sektoru byla na prvním místě CD ROM a na druhém SATA,a comp běhá.Nevím kde jsem dělal kravinu,ale funguje to.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Disk SATA II na motherboard podporujici SATA I
    Založil dinospages v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 25.06.2011, 16:06
  2. Ramecek na IDE disk a dovnitr SATA disk?
    Založil Mikeee v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.10.2008, 09:01
  3. Po přetaktování nejde SATA disk
    Založil xergic v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.04.2007, 12:00
  4. Problem deska MSI KT3V + disk samsung SP6003H
    Založil Lakas v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 11.07.2003, 16:34
  5. SATA disk na P4PE