Dobrá nákres mé sítě.
http://glaster.eu/schema.jpg
Dobrá nákres mé sítě.
http://glaster.eu/schema.jpg
Naposledy upravil Glaster; 24.01.2009 v 19:12.
opravdu nikdo netuší v čem je zádrhel![]()
Mno to je jednoduchy, anzto tam mas NAT a nemas forwardly spravny porty. Ovsem vzhledem k deravosti protokolu neni widlowsi sdileni po inetu vubec dobrej napad. To uz je mozna lepsi napad pustit je na RDPcko.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
To RDP (vzdálená plocha) není dobrý nápad, protože když se k PC připojí někdo, já musím čekat až to dokončí.
To mi raději sdělte porty, které se používají na sdílení tiskáren.
Potřebuji ji sdílet tak, abych nic nepociťoval když si někdo bude tisknout a ne aby mě to vyřadilo z provozu, protože si někdo chce něco vytisknout.
mno vzhledem k tomu že tiskárna je až za routerem, musíš nastavit NAT a čísla portů pro tisk FAKT netušim.... Nehledě na to že pokud ji máš přes USB nebo LPT tak to bude asi pokaždé jiné...
A druhá věc - v bráně firewall budeš mít pravděpodobně nenastavenou vyjímku pro sdílení souborů a tiskáren - tu si zapni a pak tvou nasdílenou tiskánu uvidí alespon druhý člověk připojený utp kabelem na tvé APčko.
Napadlo mě ale jiné řešení...
Kdysi jsme s kamarádama chtěli hrát mezi sebou po LAN, ale každý neměl venkovní IP a měli jsme problém - nainstalovali jsme si HAMACHI a založili si zde skupinu pod heslem kde jsme byli pouze my... Tím vznikla jaká si VPN skupina - a samolitr tam jsem i v klasickém windows sdílení viděl kámošovu tiskárnu - čili toto je možné řešení ! Neříkám však, že je idální !
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
Na RDP existuje samozrejme lecivo, ktery umozni pripojeni vice lidem (vpodstate se da neomezene), co se sdileni tejce, tech portu je hafo a ktery sou nutny pro tisk netusim.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Sdileni souboru by melo jet pres 138+445 TCP a 137+139 UDP.
Ty 138 a 445 obcas blokuje i antivir.
Nejdu u WISP nastavit DMZ na PC s tiskarnou?
Naposledy upravil Smitka; 27.01.2009 v 13:48.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)