Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Fotobrašna (batoh)

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    308

Standardní Re: Fotobrašna (batoh)

Citace Původně odeslal Holda Zobrazit příspěvek
    Díky za tipy, během dne ty weby prolezu. Mě ještě docela zaujal Lowepro Flipside 400AW, nástupce Slingshotu. Psal jsem si s jedním člověkem co ho má a nemohl si ho vynachválit. Nicméně určitě kouknu na Kata a uvidím co dál.
    A k batoh/brašna - dost často jezdím fotit na kole, což prostě s brašnou nejde. Tím asi dost favorizuju batoh.
    Brašny, slingshoty - osobně nemůžu nosit kvůli občasným problémům s páteří (asymetrické zatížení) - při nošení vše v pohodě, druhý den někdy dost trpím...

Batohy: Pokud máš možnost osahat - rozhodně doporučuju. Jestli s tím jezdíš často na kole, asi pro tebe bude důležitá celková ergonomie a dobré polstrování ramenních popruhů (alespoň pro mě to hrálo roli u ne-fotobatohů, když jsem na kole ještě hodně jezdil) - v tomhle ohledu z fotobatohů exceluje jen máloco. Osobně jsem vystřídal pár Tamraců, z nichž bych pro dlouhodobé (celodenní) túry či jiné sportovní aktivity z vlastní zkušenosti doporučil jedině Tamrac Cyberpack 8 - http://www.tamrac.com/5258.htm - který je velmi pohodlný i kvalitní a vejde se do něj opravdu vše... (Ale pozor, jeho menší bratříček Tamrac Cyberpack 6 se podstatně liší právě polstrováním ramenních popruhů, což se u mě při dlouhých výletech s těžkou výbavou ukázalo jako klíčové z hlediska bolavých zad a otlaků na ramenech).
    Dále můžu doporučit batoh Kata R-103 - http://www.ebrasny.cz/kategorie/Bato...A-R---103.html - který je velmi pohodlný a současně nabízí dostatek prostoru pro velkou výbavu. Mám ho sice jen krátce a zatím jsem s ním neabsolvoval žádný delší výlet, ale ze zkušeností si troufám tvrdit, že jeho ergonomické vlastnosti jsou výborné. V tomto ohledu dokonce oproti Tamracům poskytuje pár dobrých vychytávek, např. lepší odvětrávání zad, větší možnosti nastavení ramenních popruhů = lepší přizpůsobení pro konkrétní záda... Navíc si k němu můžeš přikoupit "ledvinku" KATA W-92 (možná i W-94), kterou lze s batohem propojit a vytvořit jeden velký batoh.

Oba batohy u nás sice stojí trohu víc, než máš rozpočet, ale na ebayi apod. se občas dají sehnat trochu výhodněji...

Výběr doporučuju dobře zvážit a vybraný batoh či brašnu vyzkoušet, pokud máš někde možnost, protože při nepohodlí či nespokojenosti pravděpodobně brzy začneš uvažovat o něčem jiném
    Naposledy upravil Kankal; 18.01.2009 v 09:34.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Batoh na notebook
    Založil Sova v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 13.06.2007, 02:04
  2. Nenapadny lacny batoh na notas
    Založil Sherpa v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 16.12.2006, 11:25
  3. Batoh pro 12" notebook
    Založil zivan v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 15