Vlastním MIO A501 a používám navigaci Igo 8 a jsem celkem spokojen.Ač má pouze 200 MHz procesor a 64 M ramky,tak navigace běhá lépe než na kolegově E-TEN Glofiish se 400 MHz procesorem.Nové MIO mě stálo necelých 6000,-i s držákem do auta a 12V nabíječkou a oproti jednoucelovým navigacím má výhodu,že jako telefon ho mám stále u sebe a mohu kdykoli použít,speciál by asi ležel v šuplíku pouze pro plánované cesty,v autě bych si ho nedovolil nechat a sebou bych ho pořád nenosil.Testoval sem turistické mapy,i tam je použitelný,ale výdrž na baterie při navigaci jsou asi 3 hodiny,takže je to jen tak se mrknout,když člověk neví kudy kam.
Nevýhoda je display 2,7 palce,ale vzhledem k příležitostnému použití postačuje.Kdyby mě mělo ježdění živit,tak bych koupil něco s větším displayem.
Jinak doporučuju koupit navigaci postavenou na windows CE,dá se odemknout a používat i jiný navigační software,například TOM-TOMy pokud vím používají speciální software a odemknout nejdou.Třeba navigace MIO standartně používají MIOMAPY,ale dost lidí na ně nadává a odemyká je pro TOM-TOMa nebo IGO.
Bacha na akce v obchodních domech,kolega takhle koupil PRESTIGIO za pár korun,ale byli v něm 2 roky staré mapy bez možnosti upgradu,ješte že se dalo odemknout a pod "pirátskou vlajkou" použít jiný soft.