Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Nová PC herní sestava co nejlevněji

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Nová PC herní sestava co nejlevněji

Dobrý den,

chtěl bych poradit ohledně nákupu komponent. takže situace je takováto

Můj rozpočet je 9500 ,- + skříň kterou nechám co mám + DVD mechanika, kterou nechám co mám

hlavní problém je ve výběru graf. karty, ... uvažoval jsem o Ati 3850 nebo 4850 a k tomu nějakej AMDečkovej procesor dual kolem 2,5 Ghz + ramky DDR2 asi 2Gb nebo 4Gb ještě nevím

Ještě mě zajímá tohle: jeden kámoš mi říká že grafárna musí mít ty ramky stejný jako základní deska příklad: Když mám DDR2 na desce musím mít DDR2 na grafárně ... je to tak ?

děkuji mnohoooookrát vám všem co mi poradíte
    Naposledy upravil AjsTi; 16.01.2009 v 20:39. Důvod: detail

Junior Member Avatar uživatele R.o.B.84
    Vliv
    0

Standardní Re: Nová PC herní sestava co nejlevněji

1: RAMky ber určite 4GB (kit 2x2 GB) 800MHz. Cena kolem 1000-1200,-
    2: K tomu Ti stačí základna se 2mi sloty, stejně než využiješ 8GB RAM, tak už bude základna, kterou teď koupíš za 3k bezcenná. Cena kolem 1200 - 1500,-
    3: K takovéhle základně můžeš vzít grafárnu s DDR3 paměťma, radši slev ze 4850ky na 4830ku a investuj do kvalitního zdroje.
    4: Dual procesor bys ale spíš doporučil Intel Pentium E5200. Na 2,5GHz Ti udělá lepší službu než 2,5GHz dvouprocák od AMD. Navíc pokud budeš taktovat, tak z AMD vytáhneš tak 3GHz, víc už to bude docela risk. Z E5200 je základní přetakt na 3,2GHz, pokud koupíš i chladič (390,-) dostaneš z toho i stabilních 3,6GHz.
    5: Zdroj by měl stačit 400W Seasonic 80+. Kupovat bluestorma od fortronu do sestavy za 9000,- je podle mě přežitek. Ten Seasonic je krásně tichoučký a účinný, za 880,- je poměrem cena/výkon na přední příčce favoritů.
    6: Hard Disk je diskutabilní, někomu stačí 320GB, někdo potřebuje 640GB.Ale do Tvé cenové relace bych doporučil 640GB. Značka už je víceméně jedno, každý uživatel má favorizovanou jinou. Já třeba nechci WD ani vidět, kupuju Samsung. Je levnější a spolehlivější. Ale jak říkám... v otázce disků je co člověk to názor.
    7: Závěrem Ti doporučím precizní článek (Průvodce koupí cenově výhodného PC pro prosinec): http://www.svethardware.cz/art_doc-B...80070725A.html

EDIT: Tady je odkaz na košík, co mám objednáno (akorát v levnějším eshopu než alfa) http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...N4018N0011PJ01

Oproti meteorovi mám o 500 vyšší cenu, mám tam navíc 640GB HDD, jsem na Intelu (dvoujadro Intel>dvoujadro AMD), jsem na polovicni cene za stejny zdroj (OEM verze setri penize, kvalita je stejna a pokud nemas 4 mechaniky+3HDD, pasuje Ti akorat do sestavy). Na RAM jsme se s meteorem shodli, i na grafarne, ikdyz od jineho vyrobce (Ta ASUS GK je podle testu lip taktovatelna a min slysitelna, ale mi to za ten priplatek nestalo, taktovat GK budu minimalne a v danem testu je ta hlucnost dost diskutabilni, navic je mi sympatictejsi Sapphire )
    Naposledy upravil R.o.B.84; 16.01.2009 v 21:07.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    272

Předpokládám že je to částka BEZ monitoru, potom už by to nebyla moc herní sestava
    A ještě podotknu, že kamarád ti s těmi paměťmi "kecal", to by mě zajímalo kde na takový blábol přišel
    Vzhledem k tomu, že poptáváš HERNÍ sestavu, bude dobré "nešetřit" na grafické kartě. Kromě ní budeš potřebovat (nepočítám klávesnici a myš):

základní desku (MoBo), procesor (CPU), operační paměti (RAM), grafickou kartu (GPU) a zdroj (PSU).

Takže by to mohlo vypadat takto (chceš-li to AMD a předpokládám, že nebudeš taktovat):

MoBo: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0971K7KUF
    nebo
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0971K7FSO
    CPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830971RWJZH
    nebo
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830971RWIZ1 (budeš-li taktovat v budoucnu)
    RAM: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALFNH
    GPU: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVLP6
    PSU: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NKDWV
    nebo výkonnější
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508O0V41NLESF

Celkem to vychází plus minus těch 9.500,-.

Ale samozřejmě co člověk, to názor
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Junior Member
    Vliv
    0

jj díky moc všechno to prohlídnu a zvážím ... myslíte že je dobrej nápad to nakupovat po internetu ? Mám nějaký kamarády, co mohou nakupovat bez daně v určitých obchodech ... všechny komponenty co jste mi doporučili, tak jejich ceny srovnám v ruznejch obchodech a pak uvidím ...

samozřejmě se jedná jenom o "bednu" všechny periferie mám jinak monitorek jsem kupoval před rokem mám LCD 19" za neskutečných 5000,- je to značke benq Ale není se co divit ceny spadly od té doby ...

jinak ten PC mi pomůže složit ten kámoš jako on říká že už oživil nejeden počítač, tak mu budu věřit ...

dále procesor přetaktovávat neumím, zní to sice lákavě mít takhle výkonný procesor ale podle mě bych to nějak spackal ... nikdy jsem to nedělal

jo a kabely mám asi tři takže ten nepotřebuji

jo a kamoš ještě říkal že prej je dobrý aby ta grafárna byla s procákem AMD protože spolu sou nějak líp kompatibilní je to fakt ?
    Naposledy upravil jonny100; 16.01.2009 v 21:42.

Vliv
    272

Citace Původně odeslal jonny100 Zobrazit příspěvek
    jj díky moc všechno to prohlídnu a zvážím ... myslíte že je dobrej nápad to nakupovat po internetu ? Mám nějaký kamarády, co mohou nakupovat bez daně v určitých obchodech ... všechny komponenty co jste mi doporučili, tak jejich ceny srovnám v ruznejch obchodech a pak uvidím ...
    ...

jinak ten PC mi pomůže složit ten kámoš jako on říká že už oživil nejeden počítač, tak mu budu věřit
    ...

jo a kamoš ještě říkal že prej je dobrý aby ta grafárna byla s procákem AMD protože spolu sou nějak líp kompatibilní je to fakt ?
    Nakupovat v URČITÝCH obchodech bez DPH? Tomu nějak nerozumím...
    Doufám že ten "kamarád" co ti to bude skládat není ten s tou teorií "DDR2 + GDDR2"
    Všechny CPU a GPU jsou kompatibilní, o nekompabilitě se mluví třeba ve spojení MoBo a RAM.
    A vůbec tak nějak sleduju, že máš nějak moc rozumných kamarádů (nic ve zlém), možná by bylo lepší si to nechat zkompletovat v shopu.

2 R.o.B.84: vidíš, na HDD jsem úplně zapomněl a k tomu Seasonicu, OEM ano, ale bral bych tu dražší verzi.
    Naposledy upravil meteor; 16.01.2009 v 21:42.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Junior Member
    Vliv
    0

jo a ten hadr by stačil klidně 320 Gb ... teď mám 80 a celkem mi stačí těch 320 je dostačujících ...

zkompletovat v shopu ... to mě neláká protože bych se to taky rád naučil a jednou si inovoval PC sám ... navíc by to nebylo uplně zdarma ne ?

jo a myslíte teda že přes internet je to dobrej nákup ? protože já radši reklamace vyřizuji pěkně z očí do očí ...

Junior Member
    Vliv
    0

jo a na tomhle obchodě mužu nakoupit bez daně ... kamarádův otec tam pracuje a muže si to nechat odepsat nějak ... prostě že to budu mít bez DPH

ale bohužel je v tom obchodě tak draho že bez DPH je to skoro jako jinde s

http://autocontpv.ekatalog.biz/

Vliv
    0

Hele, víceméně je to jedno jestli to postavíš na AMD nebo INTEL procesoru, sice je ten Intel lepší ikdyž nebudeš taktovat, ale to AMD taky není špatné, rozdíl ve hrách je v řádech JEDNOTEK FPS (snímků za vteřinu) a já Ti garantuju že to nepoznáš
    Zato rozdíl v grafických kartách je už větší. Když opět zůstaneme při srovnávání výrobků za podobnou cenu, tak tady je jasný vítěz AMD/ATI výrobce. NVidia nemá šanci v poměru cena/výkon v kategorii od 1500,- do 3000,-.
    Kamarád nemá pravdu v tom, že musíš mít grafárnu AMD/ATI když máš procesor ATI. Já mám procesor Intel a grafárnu AMD/ATI a vůbec mi to netrhá žíly, tyto komponenty jsou na sobě totiž absolutně nezávislé.

Teď k tématu nákupu přes internet. Zrovna mám objednanou sestavu, takže si dovolím tvrdit, že jsem se v Tvé situaci pohyboval cca před týdnem.
    Taky mám kamaráda, který nakupuje za velkoobchodní ceny, navíc v obchodě, který má podezřele podobné stránky jako Tebou udaný obchod ( http://www.atcomp.cz/uvod.aspx ), jako ceny byly oproti alfě opravdu nižší a zpočátku jsem byl nadšený.
    Když jsem mu poslal objednací čísla, tak mi řekl, že polovina z toho není skladem, ať počkám až to bude všechno a dám mu vědět, že tam dvakrát kvůli mně jezdit nebude. Ty asi taky nebudeš chtít přidávat do sestavy jeden komponent za 48 hodin Tak jsem čekal... jakmile byla skladem druhá polovina komponentů, zase nebyla první. Čekal jsem týden, doba dodání na tom webu je docela orientační, stává se, že 24h tam visí klidně 3 dny.
    Tak jsem začal hledat na netu a nakonec zvítězila cena.
    Mám oblednáno na www.itmania.cz za nižší ceny než byly ty jeho ve velkoobchodní, mám zdarma poštovné, protože jsem překročil cenu 6.000,- a mám to na dobírku, takže až přijde balík, pěkně si ho otevřu a zkontroluju, pak pošťákovi zaplatím a odnesu do baráku. Nemusím nikam chodit, nikoho otravovat a mam plnou zodpovednost za sve jednani.

Dneska už nejsou reklamace žádný problém, osobně se divím lidem, kteří mají strach. Prostě než abych někam jezdil na prodejnu, čekal třeba v alfě půl hodiny mezi lolkama, kteri se tam jdou radit s prodejcema misto aby nakupovali, tak to radeji v pohode doma zabalim, udelam tech 100kroku na postu a za 50,- poslu - otazka deseti minut (pokud ovsem nejdu na postu v den vyplaceni duchodu).

Junior Member
    Vliv
    0

http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0E01LN401HHJ01

tady tohle je po mojí úpravětvůj košík akorát možná bych ještě vyměnil ten procesor ... ale moc se mi zamlouvá grafárna, mám také sympatie k sapphire

jinak jsi si jistý že to bude vše kompatibilní ? například u té grafické karty psali že minimální požadavek na zdroj je 450 w ...

Potom mám starost jestli se mi ta deska vleze do té mojí bedny co mám doma ... mám klasickou bednu nevím jak se ten tip jmenuje ale takovej ten nejvíc rozšířenej

jinak vím co je to fps ...
    myslíš že s tou sestavou jak jsem to upravil za 9500 rozjedu nové tituly her ? strašně rád hraju hry od Ubisoftu... princ of persiovky prostě akční arkádovky s krásnou grafikou a pak si potrpím na RPG a docela se těším na dark messiah of might and magic a určo zkusím i call of duty 4 možná rozjedu i 5 ? Možná testnu i crisis třeba na menší detaily ...
    Naposledy upravil jonny100; 16.01.2009 v 22:50.

Vliv
    0

Jak říkám.. na procesoru až tolik nesejde a pokud nebudeš taktovat, můžeš z košíku vyhodit i tu druhou položku (Arctic-Cooling) a místo toho tu částku přidat do HDD.
    Ono je totiž docela na zamyšlenou, jestli dáš 1150 za 320GB anebo za 2x větší disk připlatíš 450,-
    Sám víš jak to je ... dneska se Ti 320GB zdá dost, ale za 3 roky už Ti bude taky málo a budeš přikupovat. S 640GB máš podle mě aspoň 5let klid od nakupování HDD.
    Desky jsou 2 typů - ATX a mikroATX. Ty máš klasickou bednu, to jest ATX.
    Všechny ATX bedny co znám pojmou jak ATX, tak mikroATX desku, tam je to podle mě bez problému.

Výrobci grafických karet ví, že se hodně prodávají levné zdroje s ubohou účinností, proto požadavky na zdroj nadhodnocují, aby tu grafárnu utáhli i lidi, kteří si koupí 450w zdroj od KME za 400,-
    400W Seasonic/Fortron má lepší účinnost než nějaký noname 600W zdroj, proto jsou taky dražší, ale spotřebují míň elektřiny a navíc ji efektivněji využijí (80%+ je super). Navíc nemáš 3 DVD mechaniky a 3 HDD, takže 500W je zbytečně moc - zbytečné peníze navíc.

S tou sestavou Ti garantuju, že si na 19" monitoru zahraješ na plné detaily 1440*900 jak CoD4, tak CoD5! Sám ji kupuju kvůli těmto hrám
    Crysis na plné detaily bez AA a AF nevím... co jsem čuměl na testy, tak oni snad ani neví, že existuje rozlišení 1400*900 ... ale podle mě střední detaily 4xAA + 4xAF zvládne, možná i vysoké bez AA+AF. Fakt nevím, nezajímal jsem se o Crysis, protože ho hrát nebudu.
    Já chci hrát hry, které mě baví, a ne hry, ve kterých je grafárna vítězem testu

Junior Member
    Vliv
    0

taktovat nebudu ... ale zase možná by nebylo od věci mít tři větráčky (když nepočítám na grafárně) jeden co vhání zepředu vzduch jeden v zadu co to cpe ven, a jeden na procesoru ?

jo a ještě jsem si říkal pomohlo by situaci kdybych tu zbívající pětistovku vrazil do GPU ?
    Naposledy upravil jonny100; 16.01.2009 v 23:31.

A minimálně jedna idealně 120 ve zdroji taky trochu dělá průvan

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Vliv
    0

Na procesoru je větráček od výrobce, tomu se říká tzv. BOXovaný chladič. Proto označení E5200 BOX. BOXovaný chladič Ti v uchladí i o 15% přetaktovanou E5200ku, takže nepřetaktovanou naprosto s přehledem.
    Pokud netaktuješ, nepotřebuješ ani přídavné větráčky, "horký" vzduch od komponentů Ti vyžene 12cm větrák od toho Seasonic zdroje.
    A když už dávat do kompu větráky, tak jedině na odvod z case ... tak aby vznikal v case podtlak. To znamena.. pokud mas odvod pres 12cm zdroj vetrak a 8cm case vetrak, vubec nepotrebujes vetrak na nasavani. Dovnitr case si okolni studeny vzduch vzdycky najde cestu.

Ted k investovane 500vce do grafiky, coz znamena nejakych 3300,- a za to v alfě 4850ku nedostaneš. Na ITmanii je 4850ka za 3730,- a to je narust 900,- pricemz vykon v rozliseni 1440*900 (=19" LCD) naroste maximalne o 10%. Tam se podle me ta petistovka investovat nevyplati.
    Spis si za ni kup herni mys, pokud to fakt nechces dat do HDD
    Pokud herni mys mas, oblec se a bez ji prochlastat
    Naposledy upravil R.o.B.84; 16.01.2009 v 23:56.

Junior Member
    Vliv
    0

tak herní myš nemám nevím co to je zač vubec no a 320 mi stačí bohatě věř mi ...

no a ještě mám dotaz: když beru 400W zdroj, znamená to že to bude žrát pořád 400w ? nebo se ten odběr odvíjí od toy joké mám komponenty ?

takže bude ta moje sestavička žrát hodně ?

Vliv
    0

400W je maximalni odber (nastava vicemene pouze pri zapnuti pocitace na par vterin). Celkovy dlouhodoby odber se odviji od spotreby jednotlivych komponentu. Intely prestoze jsou vykonnejsi, tak zerou min, protoze jsou vyrabeny vyspelejsi technologii.
    Kdybys koupil nejaky noname 450W zdroj, bude mit ucinnost tak 60%. Ten Seasonic ma garantovanych 80%.
    Žrát hodně to učitě nebude, naopak na herní sestavu to ujde.
    Samozřejmě existujou borci co mají 6 HDD 2 mechaniky a 5 vetraku a napaji to 1000W zdrojem, tam uz je spotreba uplne nekde jinde.

V tipech na nakup pribyl dneska odzak na wattmetr, ktery ma byt v akci v Lidlu za 400,- ... je primo do zasuvky a zobrazi Ti aktualni/prumernou spotrebu energie, takze jestli Te to tak moc zajima, iniciative se meze nekladou

Junior Member
    Vliv
    0

teď jxem zjistil že u toho zdroje jsou strašně krátký kabely 35cm není to málo ?

Vliv
    0

Není.

Junior Member
    Vliv
    0

tu 500 vrazím do sluchátek asi aji s mikrofonem ... nějaký velký. Nemáte někdo nějaká osvědčená v této cenové relaci ?

Vliv
    0

Já osobně mám tyhle Logitechy http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUGUY ale podruhé bych si je nekoupil. Mám je teď v reklamaci, ulomil se otočný mikrofon a zaseklo se ovládání hlasitosti. Na způsob nošení jsem si zvykal cca měsíc. Schválně jsem investoval a říkal si: Logitech to je značka, sluchátka za 750 (tolik v té době stály) musí vydžet několik let. Houby.. půl roku.
    Pochvalu ale zaslouží za kabel, na kterém sluchátka neleží, když je máš položené na stole, takže nehrozí ulomení vodiče v bužírce.

Kdybych měl kupovat znova, tak bych zkusil A4tech (po zkušenostech s herní myší je mi tahle značka hodně sympatická). Sice je ten káblík na straně, na kterou se většinou sluchátka pokládají, ale nemá tam sprostou gumovou bužírku jako Logitech a Genius, ale má to vedené v té tkaničce, což je naprosto výborná věc, riziko rozlámání vodiče je minimální.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUGFK

A nakonec zmíním i Geniusy, konkrétně tenhle kus http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508A01N0UUBR4
    Sice má kabel vedený spodem, takže není namáhaný při odkládání, ale zase je v gumové bužírce a navíc nemá při vstupu zpevňovací objímku, takže se po roce používání může stát, že bude kabel uvnitř rozlámaný. A jako u sluchátek za 600,- jsou to asi tak dobře investované peníze jako do mých Logitechů, se kterýma měsíc trpíš a bolí tě z jejich nošení uši a za půl roku jsou buď na reklamaci nebo vyhození, protože použitý materiál je nefunkční.

Existují samozřejmě i jiné modely, ale já osobně chci k počítači pořádné velké sluchátka pres cele usi, abych je po celodenním hraní nemel prirostle k hlave a hlavně s krátkým mikrofonem. Nesnáším ty mikrofony úplně před pusu, na TeamSpeaku Ti pak jde houby rozumet, protoze plives do mikrofonu. No a nakonec jsem zjistil, ze nepotrebuju ani ovladani hlasitosti na kablu, stejne ty sluchatka musim sundat abych slysel kdyz nekdo stoji vedle me a mluvi na me.

Co se tyce kvality zvuku, tak tu opravdu neresim, mam sluchatka na hrani her a komunikaci na TeamSpeak/Ventrilo, kde je kvalita zvuku samo o sobe docela miziva. Na poslouchani hudby mam reprosoustavu, takze resit sluchatka za vic nez 1.000,- pro me nema absolutne zadny smysl.

Rikam kdybych vybiral znova, radsi dam 270,- za A4tech a za rok si je koupim klidne znova, nez abych dal 600,- za Geniusy, ktere mi 2x dele nez ty A4ky urcite nevydrzi, stejne jako bych dneska vubec neuvazoval o Logitech za 990,-
    Naposledy upravil R.o.B.84; 17.01.2009 v 12:16.

Junior Member
    Vliv
    0

jo a ještě se dívám, nejsou ty RAMky nějaký pomalý ?

A taky jsem zapomněl zmínit že mám teďka disketovou mechaniku a občas ji používám vím že v dnešní době flashdisků je to přežitek ale připojím ji tam ??
    Naposledy upravil jonny100; 17.01.2009 v 12:47.

Vliv
    0

Omg proste mam Ti poslat screenshoty moji objednavky?
    Stravil jsem procitanim HW recenzi/poraden/testu dobre 2 tydny a udelal jsem si sestavu na miru. Ty ji mas tady naprosto bez casove investice s "odbornymi" radami.
    Sam mam tyhle pameti, myslis, ze bych si je bral, kdyby byly pomale? Jestli chces 1066MHz, pripocitej si naklady jak na samotne pameti tak na lepsi zakladovku. Narust vykonu bude asi 3% narust ceny bude 700-1000,-

V kompu ze ktereho pisu mam 200MHz pameti o velikosti 1792 MB RAM a hral jsem na tom takove veci, ze kdyz vidim 4096MB RAM s frekvenci 800MHz, tak jsem na to absolutne nateseny, jak mi nactou Winy za 15 vterin a CoD4 mapa za 7.

Edit: Taky mám disketovku, ale v šuplíku schovanou kdybych ji potřeboval. Samozřejmě ten zdroj napájení FDD má a komunikační kabel buď máš nebo dostaneš k základně.
    Naposledy upravil R.o.B.84; 17.01.2009 v 13:01.

Junior Member
    Vliv
    0

jj díky sorry že otravuju ale tak zeptám se za to nic nedám ... uklidnil jsi mě

A potom mě ještě zajímá jedna věc, neví někdo odkaz na nějakou stránku kde zhrupa popisují jak probíhá "oživení" počítače, potom co jej "dám dokupy" ? Předpokládám že to bude dost nastavování v biosu, vypínání integrované graf. karty a tak ? No a potom už jenom nahodit OS a už mužu instalovat ovladače ? Asi to nebude takhle lehké že ?
    Naposledy upravil jonny100; 17.01.2009 v 14:56.

Vliv
    272

No já ti nevím, ale jako na vyhledávání je dobrý google (zkus si taky něco najít sám) a jak to tady tak čtu, při skládání kompu bych ti doporučil asistenci ZKUŠENÉHO a ZNALÉHO člověka, jinak uděláš víc škody než užitku.
    Ono to "oživení" není nic složitého, ale napoprvé toho může mít člověk až nad hlavu.

EDIT: ještě k tomu HDD, 320GB ti třeba ze začátku bude stačit, ale stejně bych zvolil větší. Už jenom kvůli minimálnímu cenovému rozdílu
    Naposledy upravil meteor; 17.01.2009 v 16:52.

Vliv
    0

Jako od toho jsou přece vyhledávače. Já jsem se na zdejší fórum taky dostal pomocí vyhledávání výrazu "přetaktování E5200".
    V BIOSU vicemene nemusis nastavovat VUBEC NIC. Fyzicky slozis komp, zapnes, strcis instalacni CD, restartujes a pak uz Te to vsechno navede: Zacina to rozdelenim disku (vytvoris systemovy disk - sice nemusis, ale je lepsi mit system a data na ruznym discich - jako fyzicky to je jeden disk, ale ty ho rozdelis treba na 20 a 300 GB, aby sis neza*ral system nejakym virem a nemusel co mesic reinstalovat - ale i na oddelenem disku te XPcka donuti je reinstalovat cca jednou rocne - a kdyz je mas na systemovem 20GB disku, neprijdes formatovanim o tech 300 co mas na datovem) pak se rozdelene disky naformatujou a po dalsim restartu instalujes XPcka.
    Jestli chces Visty, tak Ti neporadim, nesnasim je, videl jsem je u kamose v kompu, nejede mu pulka her a porad me otravuje, ale proste Visty na hrani podle me nejsou. Zerou X krat vic RAM nez XP, XP navic znas, znaji je Tvi "odborni" kamaradi a nemaji problem s kompatibilitou.

Junior Member
    Vliv
    0

OP už jsem instaloval Xkrát, takže už ten postup znám nazpaměť skoro ... spíš jsem si myslel že největší háček bude v tom nastavování v BIOSu ...

Postup bude stejnej jako když si kompletně zformátuju HDD a pak to nahodím znova ? Akorát s tím že nejdřív to budu muset dát "dokupy" ?

a máte pravdu určitě si za googlím ... ale stejně to budu skládat s kámošem co už složil nejeden PC tak to snad bude ok.
    Naposledy upravil jonny100; 17.01.2009 v 21:18.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prosim o pomoc ! Nefunkcni nova sestava
    Založil deny 1234 v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.09.2008, 20:23
  2. Herní sestava za 50.000,- s DPH
    Založil meteor v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 13.01.2008, 03:45
  3. Komplet nova sestava Core2Duo
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 20